Lani sem se na dopustu v Tuniziji zaljubila v njihov čaj - zeleni zeelooo sladek čaj s svežo meto in pinjolami. Zanima me, če mogoče še kdo tu pozna to zadevo in če obstaja kak poseben način priprave tega čaja.
kačča
Lani sem se na dopustu v Tuniziji zaljubila v njihov čaj - zeleni zeelooo sladek čaj s svežo meto in pinjolami. Zanima me, če mogoče še kdo tu pozna to zadevo in če obstaja kak poseben način priprave tega čaja.
kačča
16. apr 2011 11:30
Če se ne motim, gre za enka - oziroma podoben čaj, kot ga pripravljajo v Maroku. Tam uporabijo čaj Gunpowder (dobiš v vseh čajnicah, mogoče tudi v večjih supermarketih, polni ga Twinings). Ko skuhaš čaj, v čajnik natlačiš sveže liste mete in dodaš obilico sladkorja. Potem preliješ trikrat (naliješ kozarček in ga zliješ nazaj v čajnik, ponoviš trikrat). Namen prelivanje je hitrejše topljenje sladkorja in mešanje sestavin, vsaj tako so mi razložili v Maroku. Tam pinjol in bilo. Upam, da je v pomoč. dreamjob
18. apr 2011 11:38
Verjetno, da gre za podobno zadevo. Nam so sicer svežo meto dali v kozarček in ne v čajnik, sem pa videla, da so veliko prelivali, ja ... :) Hvala. kaččaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pečen riž z zelenjavo
Hrustljava piščančja cezarjeva solata s polento