21. apr 2011 1:20
Multivitamin, nič se nisem "spravila na Nolo". Jernej in limnol sta že razložila razliko med komercialnim oglaševanjem in blogerstvom oz. čisto osebnimi stvarmi, pa Nola pravi, da se ji še zmeraj zdi, da gre pri navedenih linkih za "zadeve, o katerih govori limnol v drugem odstavku" (ta pa govori ravno o komercialnem reklamiranju).
Zato jo pač sprašujem, zakaj tako misli (ker niti v primeru Lidkinega niti Katarininega bloga ni nikjer ponudbe za prodajo njunih stvaritev) in ji hkrati še po svoje in na lastnem primeru albuma razlagam razliko med enim in drugim. Iz Nolinega pisanja sem pač začutila nek dvom v "nekomercialnost" objav avtoric blogov.. Zakaj sem se vtaknila? Ker oba bloga spremljam že nekaj časa in nisem nikoli zasledila "nagovarjanja" bralcev, naj "kupijo" njuno delo. In sta ta dva in še kup drugih blogov v ogromnem nasprotju s pravimi komercialnimi oglasi (ki, kot vidimo, lahko zakupijo svoj oglasni prostor tule gor in čisto komercialno oglašujejo svojo dejavnost, kar je tudi njihov namen).
Nola, če sem narobe razumela tvoje pisanje in ti "podtaknila" sumnjičavost, se opravičujem.
Ne vem, zakaj naj bi kak stavek zbrisala ali spremenila, saj se nenazadnje nisem jaz vtikala v zadeve, ki si jih člani lepijo v svoj podpis, pa naj bodo to povezave do fotografij tort, živali ali lastnega vrta - in v svojem mnenju nisem bila ne žaljiva, ne cinična. Če se kdo želi predstavljati članom KulSlo tudi na na način, ki ni v nasprotju z "uredniško politiko", je to stvar vsakega posameznika.In ne vidim razloga, da bi vsakega, ki se na ta način podpiše, "sumila" da ima komercialne namene.
Forumi so zato, da se sprašuje, odgovarja in izmenjuje mnenja, mar ne?
Lahko noč
Mojca