Začetnica začetnica :))

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

19. apr 2011 14:38

mamamia je napisal/a:

....................................................

...................................................

...................................................

Če pa moje snahe nič ne bo zanimalo, bo to sinov problem, moj nikakor.

Mamamia

mamamia

mamamia:.

Pri meni, od mlajšega rodu, je hčerka, sin in  " njegova " ( koruznica ). Trikrat lahko ugibate, kdo si od mene sposoja kulinarične knjige.

ežoj

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15433

19. apr 2011 15:36

Jaz pa sem začela že zgodaj kuhati- pri 14 ih, ko je mami pristala na operaciji zaradi raka, zame, za očeta in dva brata. Smo jedli bolj enostavne jedi, malo pa je pripomogel oče... Potem pa so me kar lepo porabili v srednji šoli, ker sem bila prva doma, da pripravim ali dokončam kosilo - spet za vse....Pa še peka peciva ob mami in ko sem se kar mlada poročila sem že precej obvladala. K sreči sem dobila pravo taščo- dobro kuharico, dobro svetovalko in tu nadaljevala z novimi, vendar odličnimi recepti. In se lotila peke tort....Počasi pa sem začela eksperimentirat še sama in tako so moji novi recepti romali nazaj k mami, ki je navdušena spoznala bolj lahko hrano...Včasih je bila kar fovš nad recepti tašče....Zdaj pa nad mojimi in tistimi, ki jih sprobavam iz kulinarike... Včeraj sem mami nesla čemaž, saj ga še nikoli ni jedla pa je že precej v letih....Je kupila Jano in videla recepte in ker ve, da v moji bližini raste....Totalno navdušena... Čaka pa me še veliko dela, saj imam še dve naslednici in začetnici.....Ampak počasi se daleč pride... Zaenkrat je najbolj zagrizen mali 3 letnik, ki mi sedi na pulti, ko se meša, kuha in mi pomaga ....mogoče pa bo le on podedoval mamino žilico do kuhanja... Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 19. 2011 15:38

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

19. apr 2011 15:39

Jst imam pri tastu učne ure kar se tiče pečenja rib/in nekaterih tipičnih jedi, tašča pa z veseljem poje vse, kar skuham jst ali moja mami, sama je namreč v kuhinji popolnoma kot "Englishman in NY" Saša

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

19. apr 2011 15:40

elaphus je napisal/a:

Naor in franciska, saj rimljanka ni omenjala nobene snahe, ona je samo v hecu svetovala mamamii, naj eno tako kuharwsko knjigo podari tudi sinu, ne samo hčerki - v smislu, naj še sin kuha - enakopravnost spolov pač. Vsaj tako sem jaz razumela.
cervus

Natanko tako, elaphus. Saj je mama obema, in mamamia je gotovo razumela, njej je bilo namenjeno.

rimljanka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

19. apr 2011 16:21

rimljanka je napisal/a:

elaphus je napisal/a:

Naor in franciska, saj rimljanka ni omenjala nobene snahe, ona je samo v hecu svetovala mamamii, naj eno tako kuharwsko knjigo podari tudi sinu, ne samo hčerki - v smislu, naj še sin kuha - enakopravnost spolov pač. Vsaj tako sem jaz razumela.
cervus

Natanko tako, elaphus. Saj je mama obema, in mamamia je gotovo razumela, njej je bilo namenjeno.

rimljanka

Itak, da sem skapirala, saj sem tudi nadaljevala v tem stilu ...

mamamia

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

9. jun 2011 11:35

mamamia - i keep my fingers crossed, da daš beležnico snahi...

Začetnica

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

9. jun 2011 11:54

Vanja,

v naši familiji so daleč največ v rabi z roko napisani kuharski zvezki moje mame in davno pokojne babice. Tako da - super darilo, ki ga bodo zanesljivo vsi veseli. Shrani, spravi, natisni, karkoli, samo da se ne izgubijo!

Lep pozdrav,

Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

9. jun 2011 11:59

beginerca, itak, snaha dobi posebno izdajo ...

Vanja, daj pošlji link do ustavrjanja te knjge... Imam podobne namene, ampak za prijateljice, pa sem hotela kar preko fotoknjige to naredit. Prosim. Sicer bi bilo lepše link si prepisat v tvoji prisotnosti, saj veš kje, ampak ker niče ne kaže na to priliko, bo elektronika prav prišla?

Mamamia

mamamia

resita  

član od: 26.4.2011

sporočila: 47

23. jun 2011 13:51

Draga Unsername,

tudi sama sem na istem, le da je pri meni problem tale da sva s svojim drgaim šli na svoje, kuhinja pa je ostala pri njegovi mamici (vsi smo iz lj,oz.jaz sem tukaj od svoje srednje šole) In na začetku je bilo vse lepo, po moji končani službi je prišel pome,me odpeljal domov, tam me je pa že čakalo kosilo na krožniku itd.

To se je kar nekaj časa dogajalo, ko se sem počasi ugotovila da nimam sploh nič več časa zase oz.za naju. Sem temu naredila konec,veliko so mi pomagale punce s tega foruma in če imam kaj prostega časa na hitro skočim pogledat za kakšn recep, da med malico skočim po morebitne potrebne sestavine.

naj omenim da tudi sama nisem kuharica,sploh pa ker njegova mamica res dobro kuha, ampak mi počasi uspeva, on spoštuje moj trud četudi ni vse tko kot naredi mamica Da ni prevelik šok tako kot za mamico kot za njega, pa sva nekako dogovorjena da vsaj 2krat na tedn greva h mamici in se malo pocrkljava. Ti samo EKSPERIMENTIRAJ, pa ti bo zihr enkart že uspelo

resita

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

23. jun 2011 14:45

Ko sem se pa jaz poročila (davno, davno,..) res nisem znala praktično nič skuhati. Žal me mama v tovrstne skrivnosti ni vpeljala, je pa tudi res, da ko sem bila še frlkja me niti slučajno tovrstne zadeve niso zanimale. Potem pa sem se hočeš-nočeš morala naučiti, če smo hoteli kaj toplega doma pojesti. Priznam, da mi je bilo kuhanje na začetku živa muka, potem pa sem s pomočjo-nasveti svoje tašče skuhala svojo prvo govejo juho in sem bila res ponosna sama nase, ker sem uspešno prestala svoj "krst".

Danes rada kaj dobrega skuham, posebno če imam čas in lahko eksperimentiram. Najbolj mi ustreza kuha   mediteranske hrane in pa kakšna zanimiva peciva.

Ogromno dobrih receptov sem našla tukaj in z vašimi koristnimi nasveti sem ustvarila dostikrat nepozabne večerje, kosila  za prijatelje.

leandros

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti