2. maj 2011 20:57
franciska je napisal/a: |
Mislim, da so otroci danes hiperaktivni zato, ker se vsi preveč ukvarjamo z njimi,saj pazimo, kaj je , ne sme malo pojokati in ne sme si nabirati življenskih izkušen, vedno mora biti na očeh in nima limitov kaj sme in česa ne. Vedno se spomnim na ciganske otroke, ki živijo bolj naravno življenje in mislim, da nimajo toliko alergij in bolezni. vsak otropk je deležen vzgoje več ljudi in s tem se tudi razvije v človeka, ki čuti. Tudi včasih smo otroci raziskovali svojo okolico in smo se marsikaj lepega naučili in obenem spoznavali kaj boli. Sama ne bi bila danes otrok, saj nimajo otroštva, ker je vse splanirano in organizirano. Nič nimajo lastnih izkušenj.
franciska |
Tale izjava je lahko povezana z mestom in 60m2 stanovanja. Če živiš na vasi, še vedno hitro nabiraš izkušnje.
Zadnjič sem našemu triletniku rekla naj nam malo poštima parkirišče, ker imamo vse blatno. Je šel po svojo karjolco, lopatko in grablje, naložil pesek, posul pesek v kolesnice, in poglabil z grabljicami. Vse je zelo lično opravil in sem kar debelo pogledala, ko mi je pokazal svoje delo. Sem mislila, da se bo fant malo zamotil, pa je vse perfektno popravil.
Drugič se je lotil presajanja jagod. Si je poiskal posodo, nadeval zemljo in prišel prosit za jagode. Če jih lahko napišem na listek za trgovino. Sva šla na vrt iskat nekaj sadik in si jih je posadil. Sedaj občasno zaliva on, občasno mama, prve jagode pa že rdečijo.
Ampak mama kljub vsemu gleda na to kaj jemo. Vem, da je v prehrambeni industriji dovoljeno veliko in to mi pač ni všeč.
LP
kuharica Mici