4. apr 2011 8:59
Živijo,
Bralnik Kindle lahko kupiš SAMO preko ameriškega Amazona (izbereš verzijo international).
Skupaj s poštnino in carino stane približno150 eur, lahko pa si dodatno kupiš ovitek (sama sem ovitek kupila na ebay-co.uk, ker je bila ugodnejša cena (12 eur) - brez ovitka pa Kindla nočem prenašati naokoli).
V glavnem - kolikor berem, se mi je že zdavnaj poplačal, ker bi za tiskane knjige (tudi žepnice) plačala veliko več, kot sem za e-knjige - torej je Kidle vsekakor ugodna varianta.
Na listi želja imam pa še približno 120 najbolj "nujnih" e-knjig... Branja ne bo zmanjkalo.
Sicer pa je bralnik Kindle med tistimi, ki se spoznajo na bralnike (oz. so jih preizkusili že več), dobil oceno enajst od deset v primerjavi z drugimi bralniki. Zaslon z E-inkom pa je krasna pogruntavščina in oči resnično ne trpijo - ravno tako je, kot bi bral s papirja.
Sama sem zelo zadovoljna z njim in mi ni treba več skrbeti za to, kaj bom brala. Všeč mi je, ker imam možnost naložiti od vsake knjige nekaj poglavij v predogled in se lahko šele takrat odločim, če bom knjigo kupila (oz. si jo v 20 sekundah prenesla s spletne trgovine na svoj bralnik).
V tiskani obliki sem kupila že kar nekaj knjig, kjer je bil opis knjige super, ocene tudi, sama pa sem jo odložila po kakšnih desetih straneh, ker mi ni bil npr. všeč stil pisanja .. itd..
Sama ogromno berem, nisem pa čustveno navezana na "vonj tiskanih knjig" - še posebej, če se človek zvečer v postelji odloči, da bo bral in ga od tega odvrne vonj po cigaretnemu dimu iz knjige, ki je bila izposojena v knjižnici.
Tako da vsekakor svetujem nakup Kindla - branje postane nova dimenzija.
lp, M.