Kreme za torto
30. mar 2011 15:37
t23t je napisal/a: |
za svoj rojstni dan imam namen pripraviti torto. Biskvit znam narediti odlično, zatakne pa se pri kremi. Imakdo kakšen nasvet? Pomoč prosim!! |
Ti si tule še frišna in še nisi uspela raziskati, kaj vse ponuja tale prijazen portal. Med njimi maso receptov za torte - ki so vsi v zbirki receptov, pa še nekatere kreme so posebej obdelane.
Vendelina jr.
30. mar 2011 20:37
t23t je napisal/a: |
za svoj rojstni dan imam namen pripraviti torto. Biskvit znam narediti odlično, zatakne pa se pri kremi. Imakdo kakšen nasvet? Pomoč prosim!! |
31. avg 2015 21:53
Kakšno pa je razmerje Linolada : mascarrpone? Rada bi naredila belo kremo iz teh dveh sestavin za rolado.
Kakšne izkušnje mogoče?
LP, Oaza
31. avg 2015 22:50
Osebno mi je zelo všeč ta krema: http://www.kulinarika.net/recepti/16159/sladice/ferrero
Brez smetane se zna zgoditi da bi krema zelo trda. Jaz bi za začetek zmešala 500 g mascarponeja s 400 g linolade, potem bi pa dodajala stepeno smetano, dokler ni primerne teksture.
the tina
1. sep 2015 9:19
Oaza je napisal/a: |
Kakšno pa je razmerje Linolada : mascarrpone? Rada bi naredila belo kremo iz teh dveh sestavin za rolado. Kakšne izkušnje mogoče?
|
Meni to sicer spada v kategorijo too much information- in se potem oboje uniči, ampak vseeno, zakaj preprosto ne poskusiš v kakšnem lončku?
Vendelina jr.
1. sep 2015 10:48
Oaza je napisal/a: |
Kakšno pa je razmerje Linolada : mascarrpone? Rada bi naredila belo kremo iz teh dveh sestavin za rolado. Kakšne izkušnje mogoče?
|
Oaza, v tem receptu imaš super kremo z linolado: http://www.kulinarika.net/recepti/20271/sladice/jagodna .
SMARTY1
1. sep 2015 22:02
dodajaš pa probuješ. ne rabiš veliko linolade... naj bo še vedno osvežilno. Meni to ni too much information niti približno.
4. sep 2015 11:49
Vsem hvala za nasvete. Sem potem res šla v eksperimentiranje.
Dobre 2 dl sladke smetane sem stepla, dodala dve veiki žlici Linolade in še 3 žlice mascarponeja. Eksperiment je več kot uspel! Skupaj s čokoladnim biskviom je nastala odlična rolada. Hvala!
LP, OazaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko
Ajdovi svaljki s kislo repo