21. nov 2003 8:06
Vedno delam po tem receptu. Vedno tudi dolijem mleko, brez mleka je res premočno in se ful matraš pri brizganju. Piškoti so lepi, krhki, z maslom okusni (no, saj tudi z margarino, jaz sem le pač odločila, da jih bom delala samo z maslom). V receptu ni pecilnega. Včasih ga dam kakšne 1/2 žličke, včasih ne. Moram reči, da bistvene razlike ne opazim. Hranim jih v zaprti kovinski škatli, zares dobri so šele čez kakšen dan ali dva, ko jih pol že manjka. Brizgam zvezdice, na sredo dajem pikico marmelade, tako da so res kot rožce. Marmelada mora biti malo pogreta, drugače zelo trda, da se ti ne lepijo ena na drugo. Po mojih izkušnjah je to najlepši učinek za najmanj dela.
50 dag moke
25 dag zmehčanega masla
25 dag sladkorja
1 vanilin sladkor
ščepec soli
2 jajci
po potrebi kanček mleka
Maslo penasto umešamo. Primešamo sladkor, vanilin in sol. Jajci primešamo posamič. Moko presejemo postopoma na zmes; najprej jo vmešamo, nato vgnetemo. Če je testo za brizganje premočno, dolijemo malo mleka. Pekač namastimo in predgrejemo pečico na 220°C. S testom napolnimo vrečko ali brizgalko in na pekač nabrizgamo poljubne oblike. Pečemo jih 10 minut v srednji legi.
LP Fani