neznan uporabnik
25. maj 2011 16:45
Ni pisalo na nalepki. Sem rekel,da sem plonkal nick.
Multivitamin
multivitaminneznan uporabnik
25. maj 2011 16:45
Ni pisalo na nalepki. Sem rekel,da sem plonkal nick.
Multivitamin
multivitamin
25. maj 2011 20:23
Itak pa od vitaminov (večine) v onih sokovih ne bo nič od hipervitaminoze. Multi, akr se pa plonkanja tiče, se da pa tudi narobe preplonkat.
rimljankaneznan uporabnik
25. maj 2011 20:39
Vidiš, na to nisem pomislil. Še plonkat ne znam.
Res sem prepisal etiketo s steklenice,ko mi je zahtevalo uporabniško ime,no.
Multivitamin
multivitamin
26. maj 2011 12:58
limnol je napisal/a: |
Če bi ves krompir, ki ga Američani pojedo, pojedli kuhanega v oblicah, jih ne bi kaj pretirano dajalo, težava je v tem, ker ga veliko večino zmažejo v obliki čipsa. |
Bi sprejel tole stavo. Če izbiraš primerne maščobe jih lahko poješ veliko (tudi 60% vsega kalorijskega vnosa), sladkorja (per se, ne zdaj razgradnja ogljikovih hidratov) pač ne. Kalorije in zdravje sta velikokrat ločena pojma.
Kogar pa skrbi vpliv krompirja/riža naj si preveri krvni sladkor po obroku, da vidi če je pri njemu to problem.
26. maj 2011 13:54
Mirjan,
daj prosim pojasni, kaj bi rad stavil in s kom - jaz tega pri najboljši volji ne morem razbrati.
lep pozdrav,
Sonja
26. maj 2011 15:16
Finta pri zmanjševanju sladkorja (krompir in predelana žita ga tudi precej vsebujejo), je v tem, da je odstranjevanje odvečnega sladkorja iz krvi isti proces kot skladiščenje maščob.
Na kratko povedano.
Termanneznan uporabnik
26. maj 2011 15:40
Terman, temu na kratko povedano, ni tako enostavno. Poraba, kakršna koli že, ni premo sorazerna skladiščenju in obratno. In tudi povišan sladkor v krvi ni equal maščobam. Madonaca, eni si privoščite.
Vsekakor to ni isti proces. Isto, enako, podobno, mogoče... hmmm?Ajej jej. Grem na pomfri z polnomastno majonezo in na lonček polnomastne kisle smetane.
Kako jo bom izločil? A ti jaz nazorno napišem proces in procente izločanja iz telesa???
Multivitamin
multivitamin
26. maj 2011 15:46
Terman je napisal/a: |
Finta pri zmanjševanju sladkorja (krompir in predelana žita ga tudi precej vsebujejo), je v tem, da je odstranjevanje odvečnega sladkorja iz krvi isti proces kot skladiščenje maščob. |
Ne se hecat, no. Biokemija in fiziologija sta (malo bolj) resni vedi. Ne zavajaj ljudi z neresnicami, no.
rimljanka
26. maj 2011 15:52
Kot je enkrat napisala proxima: očitno se je nekdo pustil grdo naplahtati o tem, kako deluje človeško telo.
Sonja
26. maj 2011 23:05
Vem kako komlicirano je to. Sem le poskusil zadeti bistvo z enim stavkom.
TermanKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svedri s parmezanovo kremo
Prekonočni ovseni kosmiči z banano in arašidi