21. mar 2011 12:35
makaronflajš
Blanchy
21. mar 2011 12:35
makaronflajš
Blanchy
21. mar 2011 12:36
Poleg že povedanega, še tole iz štajerskega konca. Vse izraze je uporabljala moja stara mama: vigemeser = ovalni nož za sekljanje peteršilja ajntopfgeriht = enolončnica nudlpret = deska za valjanje testa mistriglc = smetišnica keslc = kotliček za vodo pri zidanem šporhertu kastrola = ponev šnitlauh = drobnjak melšpajz = pecivo ajer konjak = jajčni konjak tajg = testo Več mi trenutno ne pride na misel Sweetie
21. mar 2011 12:50
Hahah, zanimiva in zabavna tema Tole seminarsko bo treba nujno prebrat. Trenutno se ne spomnim nič pretresljivega, ampak štrudla (zavitek) moje predhodnice niso omenile (če sem natančno prebrala)Pa še zos (omaka)
JJ
21. mar 2011 12:51
sicer ste že skor vse napisale... spomnla sm se na bezgern (kvas), druzga se pa ne spomnim trenutno lučicaneznan uporabnik
21. mar 2011 12:53
štoflc (zamašek)
durhšlag (skleda cedilo)
Pa res bi lahko potem tvojo seminarsko objavila tukaj
japaja
21. mar 2011 13:07
Hvala, punce, bom, ampak seminarska bo v nemščini. Upam, da jo boste razumele. No ja, bitvo verjetno boste. tineja
21. mar 2011 13:08
japaja je napisal/a: |
štoflc (zamašek) durhšlag (skleda cedilo)
Pa res bi lahko potem tvojo seminarsko objavila tukaj
|
Pri nas je pa štoplc in duršlak.
Atina
21. mar 2011 13:23
Na Bledu imamo pa kremšnite...
Nasja
21. mar 2011 13:27
nasja, na Štajerskem so tudi kremšnite; pa šampite tudi ...
jj, štrudl je že bil omenjen
štoflcu pa mi rečemo štopl
Mamamia
mamamia
21. mar 2011 13:51
nudlplt - deska za valjanje murke - kumarice flajšmašina ampren - prežganje http://www.mojalbum.com/tajdaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Angleški kolač
Piščančja stegna z miso pasto