30. okt 2012 11:29
Super tema. Sem celo pot iz mesta domov razmišljal o primerni sestavi, konsistenci, pokrivanju okusov, "ne PREOBLOŽENOSTI", dodatkom različnih semen ter ali obstaja že tema SENDVIČI na kul. ali ne.
Eto, vesel našel zadevo in sedaj lahko ponovno pokažen svojo pokolovskost.
Zanima me dober sendvič oz. kaj predlagate glede kombinacij, da ne bo preveč "naložen" ter da bodo okusi prišli do izraza.
Sestavine:
130g ržena baguetta z semeni prerezana na polovičko. V eno en naden, v drugo drugi nadev
2 šniti prekajene mesnine ali dobra mortadela ali... (predlagajte eno dobro salamo ali pa nekaj prekajenega. Poigravam se tudi z HOT KULENOM, saj le tega nisem jedel že kakšnih 15 let. Prosim za predloge)
2-3šnite pršuta
Kozji trdi sir
kozji mehki sir z poprom
polmehki sir z kumino
kisle kumare
rdeča paprika
sveža kumara
olive
pistacie
bučna semena
arašidi
Nekako so te zaeve na razpolago in seveda ni vse namenjeno za en sendvič, ampak bolj kot referenca kaj je na razpolago. Masla,ajvera,gorčice, skute jaz nekako ne bi dajal zraven, saj se pol vse prepije in navlaži.
Kaj menite, da zapečem baguetto preden jo naložim, ali lepo ko bo obložena še na hitro v pečico, da se sir rahlo stopi?.
Glede mesnin se priporočam, da mi svetujete. Ni nujno da je pršut, saj tega si dostikrat privoščim, pa verjetno me boste po riti, če bom tlačil pregrešnega ita.delikatesnega med kose kruha.
Vsekakor imam rad kakšne prekajene zadeve, mortadelo, kulen, savinjski želodec.
Kot vodilo mi je glavno, da nekako spravim pistacije zrave, ter da le te pridejo do izraza, da je sendvič na ugriz hrskajoč in da se pistacije podajo z slojem sira,mesnine,ter hrustljave baguette.
uff, bere se kot kakšna IZPITNA NALOGA na kakšni kuharski fakulteti