24. mar 2011 21:29
limnol, tudi jaz se še spomnim kioskov na Glavnem trgu, tam, kjer je zdaj DZS in kup uradov ... je bil travnik in nekaj kioskov gor. Pa okoli trga je bil krožni promet, po Vetrnijski navzdol je pripeljal avtobus, se ustavil na Gl trgu in potem čez stari most na drugo stran Drave. In potem je nek občinski idiot oskrunil tisto streho na Glavnem trgu, eno MB vedut, saj jo je dal odstranit.
Aja, pa še zdaj se spomnim, ko so zgradili Kvik ... prva veleblagovnica v MB. Pavi dogodek je bil, ko smo šli v mesto (mi s Tabora ...) in tja kaj kupit ...
Hrenovk na kartonastem podstavku (kot se še danes ponekod dobijo za kupit) so imeli tudi v Jurčiečvi v mesnici Košaki. In do pred nekaj meseci so v mesnici Košaki v Slovenski ulici tudi ponujali hrenovke z gorčico in belo žemljo na takem podstavku, a se ni obneslo, žal... sem bila nekaj krat tam, nedavno pa ugotovila, da so še to zaprli. Škoda.
Ja, kot se pa spomnim, da mi je bila vedno želja, da si v trgovini na vogalu Betnavske in Ul, pariške komune, "pri Vladotu" - starejši, malce osivel in malce plešast prodajalec - kupim sendvič z belo žemljo in nekakšno šunko iz pravokotne konzerve. Meni je to vedno tako dišalo ... in sem mamo prepričala in mi je dala denar za tak sendvič, čeprav mi je vedno s seboj raje dala doma narejen sendvič s pravo šunko in jabolko zraven ...Ampak tisti sendvič iz trgovine... to je bilo nekaj.
Pa "zagrebšk"a in kremna iz kozarca v slaščičarni v Slovenski, kjer je zdaj Ilich. Jaz k Ilichu ne zaidem, mi ne "potegne", preveč spominov iz otroštva na "slovensko".
Pa pekarna na Koroški, tik pred tržnico .... kajo je dišalo daleč naokoli ....
A ne bi mi raje odprli ene rubrike Še pomnite, tovariši?
mamamia
mamamia