23. mar 2011 14:43
Teh s postaje se ne spomnim, spomnim se tistih izpred Modne hiše, na papirnatem krožničku (pravokotnem) in s škrto dozo zenfa, je bilo potrebno vedno reči "pa mal več zenfa mi dajte, prosim"...
In v Ljubljani smo imeli 2 Kopra..
Pa Cicibanov gaj (to bi bilo nekaj zate, Ežoj) tam, kjer danes stoji Maximarket, Cankarjev dom, LB..in so ga zvečer zaklenili in sem enkrat notri ostala...
In v parkih so bili pazniki (okej, trava ni bila tako kvalitetna kot danes) in table "Ne hodi po travi"..
Kar mi je bilo najbolj nedoumljivo, je bilo pa to, da so ti steklenico z oljem ali posodo z mastjo (prodajana na vago) zavili v papir, štruco kruha si pa dobil kar tako, v roke....ojoj
Pa damske vložke...v trojni papir, da se ja ne bi videlo, kaj je pod papirjem...
Hahaha....
Aja, pa čuvena Zvezda je bila že tudi enkrat pred tem Zvezda, Pri Pelicon po domače, v tistem delu, ki gleda na park Zvezda, je bila šivilja včasih...
Špecerijskih oz. "naših" trgovin je bilo nebroj (Kongresni trg, Gosposka, Mestni trg, Breg, na vogalu pri Filharmoniji čuvena delikatesa Ham, na Stritarjevi delikatesna trgovina z daleč najboljšimi hrenovkami...)
Po Wolfovi so v zgodnjih jutranjih urah lahko s konjsko vprego peljali dobrine na trg...sej res, kam je pa tisti prometni znak izginil (z narisano konjsko vprego in urnikom)...
Uf, stara sem že, stara
Ne. Imam pač zelo dober spomin
japaja