13. apr 2012 9:37
Ko sem bila jaz majhna, sem pogosto jedla ovsen kruh, namazan s skuto, povrh pa pariško salamo. Obvezno kamniško.
Sicer si pa pripravljam zmiksano skuto (palični mešalnik) s sezonskim sadjem.
beatrice
13. apr 2012 9:37
Ko sem bila jaz majhna, sem pogosto jedla ovsen kruh, namazan s skuto, povrh pa pariško salamo. Obvezno kamniško.
Sicer si pa pripravljam zmiksano skuto (palični mešalnik) s sezonskim sadjem.
beatrice
13. apr 2012 12:48
PS Jaz se bom spotoma še pri Vendy ustavila.
Loni Makaroni
3. sep 2012 13:29
MMM ena izmed mojih klasik. DOMAČA TINJSKA skuta + domača marmelada + domač kruh (delam različne in jih zamrznem. Pol pa po željah odmrznem in uživam.
No, razen kruh z rdečo čebulo, gorčico in poprom ne odmrznem.
Če pomislim...
Še ena opcija pa je, hitro vkuhana marmeljad. Narežem sadje, vržem v ponev, malo vode, kuham tako dolgo da sadje samo spusti sok in povre, vmes dodam cimet in morda še kakšno drugo začimbo in je to to.
Pol pa v šalco in na mizo.
Kos kruha, na njega dam to vročo zmes, z žlico pa posebej zajemam domačo grudasto skuto in jo ali dajam na marmeljad, ali pa vgriznem v kruh in marmeljad, nato pa posebej skuto v usta.
NOM NOM
3. sep 2012 18:04
pred leti sem v trgovine kupil skuto z borovnicami. to ni bila tista skuta, ki ima na dnu lončka borovnice in borovničevo marmelado ampak je bila navadna skuta s pravimi borovnicami brez kakršnegakoli sladkorja. zadnje čase iščem ta izdelek vsepovsod ampak ga nažalost ne najdem. vem da si to lahko enostavno naredim doma, a me vseeno zanima če kdo pozna kaj podobnega in kje se morda prodaja?
mali kuharKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pad Thai
Zdrobovi ocvrtki s pomakami