10. avg 2011 8:55
Eike, le verjemi vse , kar so to zgoraj napisale cenjene kolegice. Kajti trgovina ni hec zahteva mnogo več kot le željo po imeti jo. Imeti moraš vsa znanja, ki so ti jih že naštele, sposobnost prodaje in veliko odrekanja kajti ni vedno lepo, pravzaprav je tako kot si zamišljaš malokdaj.
Moja žena ima že več kot 20 let trgovino in verjemi da vem kaj govorim. Profaja obutve je zahtevna stvar predvsem pa terja velikofinačnega vložka. Kajti, čevlji se nabavljajo po aosrtimentih v katerem je ponavadi 12 parov. Tudi če se da nabavljati posamezne številke nič ne profitiraš, saj jih moraš imeti pač vse. Pri nabavi moraš ugotoviti kateri model je pravi, kakšna naj bo barva (ponavadi tisto kar je všeč tebi kupcem sploh ni) in tako se zaloga dvoga v nebo. že pri majhni trgovinici si naenkrat na 100.000 evrov, če hočeš imeti vsaj neko povprečno ponudbo. Prodaja pa se potem kakor se. Včasih gre kak model v šusu, včasih leži do prihodnje sezone. Od asortimenta včasih prodaš le en par ali dva, ostalo ne gre in ne gre.
Skratka, razsmisli, ali je to tisto, kar si želiš.
Opravičujem se, da sem nasmetil,ampak me je tako srbelo, da sem moral.
hedonist