6. jul 2013 10:30
mišzmoke je napisal/a: |
V špeceriji, kot se je pred supermarketovo ero pri nas reklo trgovini, je bilo uradno ime pasje radosti, tudi kilometrca imenovane, lovska klobasa. Je to ta klobasa, babka? V trgovinah je nisem videla, priznam, je nisem niti iskala, sem pa med dolgočasjem v vrsti pri mesarju pregledala vse izdelke v sosednji vitrini, imeli so tudi lovsko klobaso. Nisem je kupila, me je bilo strah, da še en okus otroštva izgine, ampak zdaj, po teh zapisih, hm... Za večerjo je bilo kosilo lp
mzm
|
MUAAAAAAA draga MIŠKA!! Pravkar spakiral zadeve v hladilnik. 2 perutnički in pola pasje radosti za kosilo. Ostalo pa zamrznem, da bo še naslednji teden NOSTALGIČEN
NIČ BAT!! Točno to je to; LOVSKA ali NAVADNA KLOBASA. Sicer pa a veš, jaz sem en takšen
po duši in vsako prodajalko/prodajalca nekako uspem spravit v
, zatorej kar po domače debatiram. Tako zadnjič kot tudi tokrat sem samo rekel prijeteni gospe na
ODDELKU, da bi imel EN TAKŠEN KOS PASJE RADOSTI da bo NOSTALGIČNO KULINARIČNA deževna sobota ŠE TOLIKO LEPŠA.
.
KILOMETERWURST, HMELJSKA, LOVSKA,NAVADNA oz. združeno v eno---> PASJA RADOST!!!!!
Miška, kar hitro v špecerijo in ima da se nas danes VEČINA MASTI s to NOSTALGIČNO DOBROTO!!
DANES:- žlica BOHINJSKE ALB.SKUTE
- žlica TETKE SKUTA
- palačinka z gozdnimi sadeži in skuto + WF namaz KARAMELA + posipano s kokosom
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---