10. dec 2012 15:02
danes: skodelica kakava in domač kruh
mali kuhar
10. dec 2012 15:02
danes: skodelica kakava in domač kruh
mali kuhar
10. dec 2012 22:05
Že kar stalni ovseni kosmiči v mleku,danes z pestjo borovnic.
polarbear
11. dec 2012 6:58
EŽOJ: ULALAL, LE PERFECT ali kako že gre ona francoska. Nekako že, a saj se razumeva
Tudi takšni zajtrki morajo biti. Sploh sedaj, ko strašijo in grozijo z nekimi temp. tipa OPERACIJA BARBAROSSA. Majkemi, da se zavijam v dekice in čaje pijem.
Česen...HRANA OLIMPA!
Mygrace: Poklon in rožica za takšen zajtrk. PLOSK!!
mali kuhar: Hvala da me navdušuješ za preprosto in nostalgično hrano. Šele preko tebe sem spet posegel na občasno konzumiranje preprostosti. Domač kruh, kremno fr.maslo, sir in pravi kakav. BOŽANSKO
Včeraj: Klasika kot klasika. VEDNO NAJBOLJŠA!
Danes:
MMMM veste kakšen dober zajtrk sem imel.
Prvo svojo klasično bowlo, s tem da danes brez ovseno/rženih kosmičev ter manjšo količino sadja.
1/2 male gala jabolke (mater so dobre)
1/2 rdeče grenivke
1/2 klementine
1/2 hruške (mmm super aromatične in sočne)
1 mala suha figa
različni oreščki/semena
60g skute + malo kislega mleka za sočnost.
Nato pa je vrhunec predstavljala ŠALCA VRELEGA PRAVEGA KAKAVA s pol mleka pol vode in 60g domačega polnzrnatega kruheca (kot nadomestilo za kosmiče. TOP) namazanega z fr.kremastim maslom ter dodanim kozjim sirom na dveh kosih ter dimljeno mozarello na tretjem (dimljena mozarella. SLIN SLIIIIIIIN).
Da dobiš 3 kose iz cirka 60g kruha, je pa treba kar dosledno in precizno rezat. So tako tanke "šajbe" da se skozi vidi. A ni ga boljšega!!
Zraven pa GLOBUS in članki o DAVID BOWIEju, CHARLIE SHEENu, HAIFI AL MANSUR, ter o HOTELU CALIFORNIA (tisti hotel katerega so ovekovečili THE EAGLES).
To je to...meni najboljši zajtrki če jih nadgardiš z dobrim branjem.
11. dec 2012 18:32
danes: kosmiči z mlekom
mali kuhar
11. dec 2012 18:38
Skuta z medom in naribanim jabolkom.
polarbear
12. dec 2012 5:50
Poletnica: kako je sedaj z cvrto šnito? A se še sedaj dela? To pa je dolg postopek, pje.
Danes: Gratinirane pz. palačinke z skuto in suhim sadjem namočenim v vodko ter 2 palačinki po vrhu namazani z WALDEN FARMS ČOKOLADNIM dipom ( na Olimpu so verjetno tega konzumrali, saj so vedno ohranili izklesano telo. Tile GRŠKI BOGOVI. Najbolj OMG namaz mojega življenja. Jaz se klanjam do čela in hvalim,hvalim ) + šalca domačega jabolčnega kompota...
Božanko? DEFINITELY!
Jutri: Vrnitev KLASIKE. Komaj čakam!!! Grenivka, njaaaaaam
12. dec 2012 11:09
Danes sveže žemlje in tunin namaz po mojem receptu. Zraven čaj z medim in limono.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
12. dec 2012 20:39
Čokolino z vmešanimi ovsenimi kosmiči.
polarbear
12. dec 2012 22:44
Danes: dve vrsti paštete, dve vrsti kruha, dve vrsti oliv, dve vrsti čaja v enem, ena vrsta kislih kumar, ena vrsta snega
lp
mzm
14. dec 2012 6:19
mišzmoke je napisal/a: |
Danes: dve vrsti paštete, dve vrsti kruha, dve vrsti oliv, dve vrsti čaja v enem, ena vrsta kislih kumar, ena vrsta snega lp
|
Skratka....
Uvertura: Vroč čaj in košček domačega jogurtovega biskvita z noževo konico WALDEN FARMS ČOKO.DIPA
Zajtrk:1/2 kot beton trde hruške, gala jabolko, mandarina,1/2 rdeče grenivke + različni oreščki/semena (lešniki,mandlji,pistacije,orehi...vsega v mejah normale)
V posebni posodici pa hladen kuskus s kislim mlekom in potopljeno narezano domačo suho figo.
Petek:
Uvertura: Češnjev čaj + domača linška očka
Zajtrk: Pola hruške, 1x granny smith, 1/2 grenivke (zelene. Najbolj simpatično ime med vsemi sadeži--> SWEETIE. Križanec med pomelom in grenivko), 1/2 trde zelene banane potreseno z že klasično mešanico oreščkov/semen + v kefirju utopljeni ovseno/rženi kosmiči (40g) z veliko CIMETA in INGVERJA
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zelenjavna mineštra
Cheesecake