Kaj danes za zajtrk

Engie  

član od: 12.10.2007

sporočila: 472

2. apr 2013 23:50

Katastrofa  od pečene skute-bolj podobno šmornu 

Engie

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

3. apr 2013 6:27

Engie je napisal/a:

Katastrofa  od pečene skute-bolj podobno šmornu 



Engie



 Zelo simpatično in pogumno priznanje!!! Pogumno v nov poskus. Vaja dela mojstra in obratno. Jaz si sedaj že večX naredim tole božansko zadevo in tudi staršem sem jo v prazničnem času predstavil. Naredil večerjo iz dveh pečenih skutinih palačink z dodatkom rozin/sliv v rumu, bučnih semen in mletega lanenega semena. Zraven sem pa postregel jabolčno/pomarančni smoothie. Manjkala je samo še sladka smetana in bi bilo za RAMSEY restavracijo 

Še enkrat pa PONAVLJAM in POLAGAM NA SRCE. Vsa skrivnost je v ULTRA VROČI PONVI, ZMERNOSTI in PRAVILNI KONSISTENCI MASE. 
Ne uporabljat olja, saj je skuta že po sebi mastna + na teflonu se lahko peče brez le-tega.
1. Okoli 100g skute na 1/2jajčke (razredčim z mlekom, zato da imam za 2 dni). Če vam je vseeno pretekoče, dodajte 20min pred pečenjem ovsene kosmiče. Ti bodo prav lepo prevzeli vso tekočino
2. Teflon RES RES segrejte da bo, SKORAJ ŽE, žarel!!
3. Zvrnite maso na teflon, ter jo z žlico razmažite v obliko palačinke
4. Minutka/dve na največji moči, nato zmanjšate moč ognja na nekje sredino, ali pa še malo manj.
5. Sedaj pa, kot za vse dobrote, si je treba čas vzet!! Sigurno traja nekje okoli 10-15min, da se zadeva speče. Sproti preverite konsistenco z lopatico. Šele ko je spodnji del res fino zapečen (ne zažgan! No, rahlo je lahko...kakor komu paše. Meni je fajn ko rob hrusta) ga zdrsnite na krožnik, obrnite teflon "na glavo", poveznite čez krožnik in nato oboje skupaj dvignite, ter skutino palačinko tako obrnete. Če gre brez tega, (Bog požegnaj. Meni ne uspe drugače, saj je prevelika in bi razpadla (posledice pa kot pri Engie))  tudi ok.
6. Lepo še pecite. Ta stran ne rabi bit tako zapečena kot prva. Toliko jo cmarite, da bo dobila tisto fiiiino temno rumeno barvo. Uff, ufff, že vonjam sweet skutin pancake!

Priporočam dodatek arome; mandlji ali vanilija. Vonj se pol CEL DAN drži stanovanja in je takooo prijeten ko prideš domov. Kot da nekdo za štedilnikom sedi in peče sladico

DANES:
Klasika

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

mojezlato  

član od: 10.12.2012

sporočila: 1039

3. apr 2013 10:24

Pražena jajčka s poliko, majoneza, kos kruha in šalca mrzlega mleka, da malo nevtralizira vso maščobo. 


 


mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Sporočilo je spremenil(a) mojezlato dne 03. 2013 10:26

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15347

3. apr 2013 10:44

Zeliščni čaj, sadje( pomaranča, kiwi), domač kruh s skutinim namazom.

Sin pa nutelo in mleko. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

polarbear  

član od: 7.8.2010

sporočila: 382

3. apr 2013 11:29

Čokolešnik z dodatno vmešano kokosovo moko

polarbear

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

4. apr 2013 6:28

polarbear: Njaaaam. Probaj enkrat 1/2 ČOKOTA + 1/2 VKUHANIH OVSENIH KOSMIČEV!!!
Zmanjšal boš količino vnosa cukra skozi ČOKOLINOTA, žlica bo pa ravno tako stala + konsistenca gladko/svilnato ter zrnasto od kosmičev da tisto posebno noto! PREVERJENO.
Seveda dodatki po želji---> mandlji, kok.moka (kot sam praviš), semena/oreščki, kakav...

DANES:
Skomini na nedeljo in še zadnja reciklaža hladilnika. Ostane le še kos slastne kuhane krače za kosilo in nato čakanje na ZAJČKA DOLGOUŠČKA 2014.

UVERTURA:
Črni čaj + košček višnjevega/čoko ter kokosovega peciva (njaaam.) ob prebiranju HUGO VICTORja

ZAJTRK:
-Včeraj zvečer zameseni/vzhajani SLANIKI iz baze (prav tile, katere sem delal za VELIKO NOČ. Kot sem rekel, PONAVLJAM NEDELJO. Literally) ter danes navsezgodaj pečeni.
(Ob 3.00 sem že šaril po predalih, pospravljal kuhinjo in oblikoval štručke ter jih mazal z solno glazuro. Rad imam takšna jutra...)
- Jajčni in sveži hren
- različna sveža + vložena zelenjava, lepo razporejena, tankoooooooo narezana na mojem lesenem pladnju za kračo/meso premera 30cm
- Slaniki razrezani na polovico ter delno premazani z gorčico, nadevani s trdo kuhanim jajčkom + manj mastnim sirom + tankimi lističimi Grana Padano, kisle kumarce in kaprami. Vse to posipano z rdečo hudo papriko in raznimi začimbami (rukola bi tu super dopolnila okus z svojo ostrino...)
- košček pehtranove/orehove potice. Vsaka z koleščkom konjske posebne in krače na enem koncu, na drugem pa miny miny arašidovega masla (toliko da sem sprobal okuse za naslednjič ter da vidim če je kaj na tem da se je potica z mesekom. Nisem navdušen. Morda, če bi bila potica nesladka)
- par koleščkov domače posebne in suhe konjske klobase. (kako pa je to dobro in plemenito meso. Poklon in spoštovanje do konja, da ga papcam. Takšno plemenito žival)
- šalca sadnega čaja

Lep in spoštljiv poklon mojemu PAPIju, kateri je v nedeljo res priredil vizualno/kulinarično pojedino. 
Hvala papi!

JUTRI:
KLASIKA!!! ampak z kosmiči utopljenimi v čoko proteinih z mlekom.
Za piko na I, pa bo še 1/2 jajčke katera mi je ostala od današnjega frištika. To bom vmešal v sladk skuto.

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

4. apr 2013 8:07

Danes pa kar malo pice od včerajšnjega kosila

JJ

polarbear  

član od: 7.8.2010

sporočila: 382

4. apr 2013 16:30

Bela kava in trojanski krof.

polarbear

SonjaV  

član od: 25.5.2007

sporočila: 35

5. apr 2013 6:45

Po nakupih si doma v veliki posodi zmešam navadne ovsene kosmiče, hrustljave čokoladne bio kosmiče najboljšega soseda, dve "lopatki" suhih brusnic in laneno seme. Za zajtrk nato dnevno: 7 velikih žlic mešanice z 1 polnomastnim jogurtom. Temu rečem "predzajtrk", ker ga pojem okoli pol sedmih zjutraj, okolli devetih nato sledi še zajtrk :)

 

Pa lep dan vsem.

SonjaV

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti