3. avg 2012 5:16
Predpriprave na vroč pekovsko/delaven vikend.
V soboto postavljanje stojnice v Tolminu na Metalcampu, v nedeljo pa moj tradicionalni VIKEND PROJEKTI. Tokrat so v planu sledeče zadeve: Apple crumble pie, Marmorni kolač, biscotti in sconesi.
Včeraj pa vkuhal dvoje vrst džemov: BANANIN DŽEM (zaradi gostote, da se stropa prime, sem namesto 5tih kozarčkov, napolnil 3 . Brez sladkorja, le malo GELFIXA je dodanega ter polovice ribane jabolke in sok ene limone kot še dodatni pektin). O pje, sedaj komaj razumem, zakaj sem dobil malto ven . 3 različne vrste zgoščevalca, )
BRESKOV DŽEM ( 5 kozarčkov, 6o g rjavega sladkorja; namesto 800g po receptu, polovica jabolke,2 žlički GELFIXA)
Naslednji teden sledita NEKTARININ ter SLIVOV DŽEM.
Danes: Domač hrustljav pirin kruh, domača Tinjska skuta vmešana v hitro marmelado iz 1nektarine in 1breskve + cimet za aromo, Tinjska marmelada zmešana z domačo marelično marmelado + 1/4 narezane jabolke in krhlji dani na vrh skute z marelično marmelado. Aja, obe mešanici imata primešano še mleto laneno seme in nemleto sezamovo seme ter sončnična semena.
Perfektno za zgodnje jutro in prijeten vroč dan!
Pa dobro jutro in NAJ NAJ dan tega tedna vam želim.
Naj vam mine brez pretiranega stresa, živčnih ljudi, negativne nastrojenosti in prevelike aktivnosti v tem peklensko vročem dnevu
Jutri: Klasika z ovseno/rženimi kosmiči, sadjem...
Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 03. 2012 05:46