23. avg 2011 10:54
Proja piše na eni od teh kav - Franck, Kneipp itd.
Začetnica
23. avg 2011 10:54
Proja piše na eni od teh kav - Franck, Kneipp itd.
Začetnica
23. avg 2011 11:23
Mamamia, proja je pijača moje mladosti. Črna v loncu, ki je stal v špajzi in smo pritekli gor z dvorišča, se odžejali kar iz lonca, pa spet "dol". Pa jutranja bela kava z mlekom, sladka. Najboljša, kar sem jih pila. Naredila jo je mama še preden je šla v službo. In prva stvar je bila, da sva si jo z bratom nalila še napol zaspana.
naor
neznan uporabnik
23. avg 2011 11:33
To je ono, ko dobiš v bolnici za zajtrk in je tako dobro. Maš Franck, Kneipp pa še maso drugih. Včasih piše samo proja. To je meni ful dobro. Samo doma ne delam veliko, ker to je najbolje, če se dela v enem velikem loncu. Ponavadi je najbolje to v bolnicah al kakih menzah, kjer imajo one velike kotle.
Multivitamin
multivitamin
23. avg 2011 12:35
Saj jaz je tudi nikoli ne naredim manj kot 1L pa potem to več dni pijem za zajtrk, če jo cimri ne prej popijejo :)
Terman
23. avg 2011 13:37
Točno, zdaj se pa spomnim te kave oziroma "ponarejene"kave, najbolj znana je bila Franckova, kajne.
Bi jaz še česen morala zajtrkovat, se mi zdi, za boljši spomin. Bo že nekak' , mamamia
mamamia
23. avg 2011 13:39
Proja - sladna kava
http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/203587_21760
lp
cervus
23. avg 2011 13:41
Jaz imam različen zajtrk - odvisno koliko časa je še do kosila.
Zajtrkujem pa naslednje, odvisno od razpoloženja mojega želodca: solnik in kamilični čaj, rezina polnozrnatega kruha s pršutom in paradižnikom, pol žemljice z maslom in medom ali marmelado ali pa polnozrnati kosmiči s kapučinom.
...ampak se mi še tu in tam zgodi, da zajtrkujem kar kompletno kosilo...
Yulchi -.-
23. avg 2011 13:50
Že dolgo je tudi jaz nisem skuhal, pa imam.
Pa še tole:
http://www.youtube.com/watch?v=6p1yElKf1D8:
ežoj
23. avg 2011 15:00
Tale pesem je ena čista ljubezen. Takih nonotov kar nekaj poznam.
naor
25. avg 2011 8:26
Heh, vidim, da sem sprožil kar malo nostalgije. Jaz sem pa velikokrat jezen, ker moram pri svojih 22. letih preko tuje kuhinje in tujih TV oddaj odrivati kvalitetno domačo hrano, ker mi stari "junci" enostavno ne povejo zanjo (ajda, proja, kavra, prečiščeno maslo, kozje mleko, leča, girice, ...). Mogoče pa ni problem samo v mladini
No pa še moj današnji zajtrk: zavitek iz prekajenega lososa namazan z avokadom, polnjen pa z rukolo, korenčkom in zelenimi olivami.
Za pijačo pa kar hladno domače kravje mleko (brez mlekomata za kravje in tržnice za kozje mleko, bi kar dehidriral )
Terman
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Milijonska juha
Bujta repa