30. mar 2013 6:45
pirnica je napisal/a: |
Moje zlato, saj če ni ravno palačinka ratala, je pa šmorn. Bom tudi jaz poizkusila, ko bom imela domačo skuto.
pirnica
|
mojezlato je napisal/a: |
MBrando mi je naredil lušte s to skutno palačinko in sadjem (pa sploh nisem pretirana ljubiteljica skute). Sicer mi palačinka ni glih dobro uspela, tak da je ne morem ravno poimenovat palačinka. Kljub vsemu pa je bila okusna, za še boljši okus pa sem nadevala gor narezano sadje (košček banane, košček hruške, pol jabolke, par suhih marelic) in potrosila s cimetom. Zraven pa dva popečena toasta z margarino. Drugače bi itak bila čez pol ure že spet lačna. mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/ |
Moji dami, da vama pomagam, če smem, prosim lepo.
Vsa skrivnost je v samem času pečenja. Si pa lahko olajšata zadevo če dasta skuto z umešano jajčko ter dodatki po želji (od rozin do semen, do oreščkov) na peki papir ter v ror na 160C za pol urce (30min). A škoda elektrike v primeru da ne pečeta mega SKUTINE BOMBE za celotno družino, kar pa bi bilo
.Ravno danes bom naredil za večerjo 2 takšni palačinki za mojega PAPIja in MAMAN. Zraven bom na grobo spasiral sadje, v maso dodal oreščke (vir zdravih maščob) ter pečeno potresel z malo pravega sladkorja. Res se veselim, saj kaj takega še nista nikoli videla, kaj šele jedla.JEEEEE. RES RES SE VESELIM.
Priporočam takšno večerjo saj je polna beljakovin in z dodatkom kakšne sadne kašice za vir sladkosti oz. ohjev perfektna pred spanjem. Ajanje zagarntirano.
Skratka. Ko dasta zadevo na teflon, naj bo le ta ORENK vroč. Olja ni treba dodajat, saj je dovolj maščob v skuti. Nato pa zmanjšata ogenj na minimalno in lepo počasi pecita na eni strani vsaj 10-15min, oz. dokler ne dvigneta palačinke z lopatico in vidita da je lepo zapečena.
Nato pa trik! Uporabita krožnik premera ponve, zdrsnita palačinko na krožnik, obrnita teflon in samo HOP, palačinko na glavo. Verjetno sta probavali obrnit zadevo z lopatko, pa je razpadla, a ne?
Upam da sem vama pomagal.
OBJEEEEEEM. Res sem vesel, da lahko tudi sam prispevam kakšno takšno BOŽANSKO DOBROTO in da kar DVE dami sprejmeta to in si naredita za zajtrk
ZAJTRKDanes podobno kot včeraj, le da sem tokrat
spekel tako palačinko z rženo/ovsenimi kosmiči kot tudi skutino.Če ste bolj šparovne sorte, se komot naredita 2 zajtrka iz ene jajčke. Sam ji dodam mleko in tako povečam volumen. Seveda je pomembna količina glavnih akterjev. Meni zadostuje 40g kosmičev kateri se res FULL napojijo in pride velika palačinka iz njih, skute pa imam 70g z različnimi mletimi semeni, kateri pripomorje k še boljši prebavi + popivnajo odvečno tekočino (zelo pomembno pri peki, saj je drugače zelo pocasto. Bolj je tekoča masa, bolj dolgo pecite na majhnem ognju)
JUTRI:Le dober
domač jogurt in malo sadja z oreščki/semeni, saj bo dan poln beljakovinskih dobrot, katerim se bo pridružila tudi čajanka ob pecivu. Povabljene imamo goste in ena PRAV POSEBNA gostja bo VELIKO VELIKO presenečenje za mojo MAMAn. Njena nekdajnja sodelavka in velika FRENDICA, katero ni vidla že kakšno leto.
Sem se vrgel v organizacijo in splaniral srečanje.
Ni lepšega, kot presenetit ljube osebe in neprecenljiv je tisti izraz na obrazu...
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---