2. dec 2012 13:27
danes: kosmiči z mlekom
mali kuhar
2. dec 2012 13:27
danes: kosmiči z mlekom
mali kuhar
3. dec 2012 5:00
Današnja dobrota pa zmaga. Sicer klasika, ali ipak. Zakaj? Ker sem, tako izgleda, končno našel THE KOMBINAJŠ za posamezni okus vseh sestavin kar je prejšne metanje v isti lonec marsikaj prekrilo in kar sem ugotovil šele v zadnjih dveh dnevih
Torej: Hruška,jabolko idared (domače, rahlo sladko), klementina (baje popularne, sedaj, ko gospod z vragom je na poti ) ter različna zmleta semena in narezani oreščki v posebni posodi z (končno spet. Po 3 dnevni abstinenčni krizi se je že začelo prihajat do delirija. Vsi ljubitelji skute itak veste o čem govorim. Drugi pa boste to še spoznali) DOMAČO TINJSKO SKUTO ( U P**** je dobra )
V čajni skodelici pa 40g vtopljenih rženih kosmičev s kefirjem in 2 malima narezanima suhima figama + dosti cimeta + ingverja.
TOP KOMBINAJŠ, sploh ker končno ločiš po okusu vso sadje, oreščki ostanejo hrustljavi celoten proces prežvekovanja, sprotno zajemanje iz posebne šalčke pa naredi zajtrk še boljši in poskrbi da ješ lepo počasi ter da sam izbereš koliko boš na enkrat zajel kosmičev.
P.S: Poskus izsušitve/zapeke skute na vroči teflonski ponvi se je izneveril. Sem le ugotovil, da, bo treba jajčko dodat, da lahko skuto zapečem . No harms done, je pač bila prijetno topla med sadjem. TOPS
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
3. dec 2012 8:29
Danes kakijev jogurt a la OlivaB
aby
3. dec 2012 16:19
danes: velika skodelica kave, prepečenec namazan z marmelado
mali kuhar
5. dec 2012 8:52
Danes:
ežoj
5. dec 2012 9:14
ežoj je napisal/a: |
Danes:
|
5. dec 2012 17:50
danes: mlečni riž s cimetom
mali kuhar
6. dec 2012 5:43
NOM NOM. Na MIKLAVŽA pa sledeče (Hvala stric Miklavž)
Uvertura: 15g ČOKOLINA (končno sem ga rešil iz čevljca xD) z deci mleka. Ohoho, po več kot desetletju, še vedno takšen kot se šika. Še ko sem ga pripravljal sem že imel v ustih oni, nezamenljiv okus. Njam,njam. Pje, čokolešnika (nekdaj našega, od dosti ljudi okoli mene hvaljenega. Majkemi, ako bi ga še vedno delali pri nas, bi ga takoj kupil. Slo. je le SLO!!) pa še kljub non stop planiranju kako ga bom probal, še vedno nisem. Obljubim, da naslednja pakunga bo pa definitivno čokolešnik :D
Zajtrk: Klasika z sadjem,kefirjem,oreščki + ovseno/rženimi kosmiči with KEFIR in enim narezanim dateljnom.
Tokrat med sadjem povsem NOV (meni neznan) sadež iz ponudbe INTERSPARA imenova SWEETIE (Oroblanco. Ula Paloma Blanco? Roberto Blanco maybe?!?!). Ni sweet ravno, je pa križanec med TARDEČO in RUMENO GRENIVKO. Debela lupina, okus pa veliko manj trpek kot pri omenjenih grenivkah.
Navdušen nad nečim novim,drugačnim. Dobro pride v kombinaciji z sladkobnostjo klementine in jabolke. Uporabil samo polovico sadeža, saj bi drugače bilo way too trpko xD
6. dec 2012 18:06
danes: jabolčni štrudelj
mali kuhar
8. dec 2012 9:28
Danes, lojna pogača s semeni, sončično seme, seme prosa :
uf, ne, to ni bilo za mene, tole bo menda prav:
jajca domača, slanina tudi.
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Veseli tiramisu
Pekoče piščančje perutničke