22. apr 2012 10:11
Danes:
Uf, uf ......... kaj naj napišem? Zdi se mi, da fotografiram pod nekakšnim čudnim kotom in vse na sliki je videti nekam veliko. Sedaj so na sliki dva " desertna " ( menda se tako reče ) krožnika, in če to podzavestno izključiš in imaš v mislih veliki krožnik izpade, da jaz jem kot en zmaj. Včeraj je na krožniku bilo nekaj koščkov jetrc, na tenko narezanih, prepraženih na hitro na mal olja in dve pečeni papriki iz hoferja, nič takega, kar ne bi tudi kdo s kulinarike z lahkoto pojedel. Danes je na sliki le eno praženo jajce, ko na hitro pogledaš kot da so tri, pa en manjši ( plastičen ) paradajz .......... Naj povem, da je zajtrk pri meni sedaj stvar medicine: zdravnica mi je predpisala redno vsaj tri obroke ( drugač gre rakom žvižgat moj način življenja ( beri razvrat ). Sam poskušam vse obroke skombinirat tako, da imam zastopane beljakovine, ogljikove hidrate in zelenjavo.
Čeprav je na fotografijah videti, kot da pojem velike količine hrane, temu ( po moje ) ni tako, in se mi teža počasi zmanjšuje.
Kakorkoli, pazit se moram sedaj ko sem mlad, da ne bo pol prepozno.
Drugač, pri meni je zajtrk med osmo in deveto uro ( na predavanje hodim bolj poredko, študentje, ne se po meni zgledovat ) slikam pa s naravno svetlobo ( miza je zraven okna ), le včasih, če je nebo zlo temno prižgem luč ( slikam brez bliskavice ( če se flešu tako reče bolj pravilno ).
Pri vsej tej kulinariki mi je največji problem počistit mizo za kosilo, pa za slikanje, vse kaj pripravljam ( tudi za kosilo ) je pripravljeno v ( največ ) pol ure.
ežoj