3. mar 2011 9:45
V nakupe grem enkrat tedensko, včasih tudi na 10 dni. Na hladilniku je listek, kjer se piše seznam stvari, ki so zmanjkale. Jedilnikov pa v naprej ne načtrujem.
Svinjsko in goveje meso kupujem pri lokalnem mesarju, piščančje v perutnini PP. Mesa imam v skrinji za cca slab mesec. Se mi zdi meso sploh piščančje v perutnini cenejše, pa še bolj sveže.
Zelenjavo v lokalni "sadje in zelenjava" trgovini. Če se le da, času primerno sadje in zelenjavo. Torej ne jagod sred januarja.
Ostalo hrano pa v marketih.
Od alkohola kupujemo poleti pivo, čez celo leto pa vino - domačega pri kmetu. Brezalkoholne pijače kupim redko, kak liter soka nam zdrži en teden brez problema. Ne kupujemo mehurčkov, žganih pijač.
Nona ima na srečo vrt, tako da poleti dosti prišparamo na zelenjavi in tudi sadju. Na račun njenega vrta imamo pozimi krompir in jabolka.
Kruh pečemo doma, za zajtrk ne kupujemo sem ter tja žemljic, kajzerc, makovk, sirovih štručk.
Nikoli ne skačem v trgovino, ker mi nekaj zmanjka ravno med kuhanjem kosila. Tega skakanja v trgovino ne maram. Pač tisti dan skuham nekaj drugega.
Ne kupujemo stvari, ki ne gredo v promet. Če vidim, da se ne poje, naslednjič ne kupim. (to so razni sadni jogurti, pripravljeni pudingi, zelenjavni namazi, paštete, ipd..)
Največ zapravimo za morsko hrano, ribe, škampe, lignje, je takoj 10 evrov na kilo.
Vilma