Nenevadna jed

s0ncek*  

član od: 23.4.2007

sporočila: 1191

1. mar 2011 15:26

Gehacktes mu tudi pravijo ... in menda je super za prigriznit k pivu. No, tako vsaj pravi moj ata. :) Bi ga pa tudi jaz brez zadržkov poskusila, ker sem, podobno kot mamamia, taglavni mahnjenec na surove čevapčiče, angleške stejke in maso za jetrne cmoke. Ni ga boljšega. ;) s0ncek*

kajzar  

član od: 28.2.2010

sporočila: 39

1. mar 2011 16:38

Uh, kolk ste mi sline naredili! Jaz obožujem surove mesene klobase, maso za čevapčiče,... Sem bil pa pred dobrimi 30. leti na severu Nemčije. V trgovinah sem kupoval mleto sv. meso pakirano podobno kot pašteta v plastičnem ovitku (kot klobasa). Bilo pa je začinjeno s čebulo, kar mi ni bilo preveč všeč, zato sem dodajal česen. kajzar

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

1. mar 2011 17:00

rimljanka je napisal/a:

Ja, seveda, ibiza, ampak, saj ne bomo jedli pokvarjenega mesa no, pri zdajšnjih hladilnih itd možnostih.......

rimljanka

Ne ne, seveda ne. Sem samo navedel razloge, zakaj uživamo ( vsaj jaz) rajši surovo govedino kot svinjino. Seveda, poleg tega, da je bolj okusna. Nimem pa nobenih predsodkov, če vem, da so bile te hladilne itd možnosti izkoriščene. Sploh poleti so te bakterije zelo hitro preveč aktivne, saj veš. Mislim na salmonello. Pomladi in jeseni pa listeria. Ta packa!

peter

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

2. mar 2011 17:56

Salame in pršut niso čisto surove, saj se dimijo, zorijo, konzervirajo na tak način. Sicer pa vsem surovojedcem dober tek! Meni to ne bi šlo dol!

naor

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. mar 2011 18:40

Meni se je stvar zdela zanimiva do točke, kjer sarabande piše, da to jedo Nemci.  Jaz pa, por más que qiero, naj mi vesolje oprosti zaradi predsokdov, ne zmorem povedzati nemškega kulturnega prostora z dobro hrano.

Vendelina jr.

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

2. mar 2011 20:04

naor je napisal/a:

Salame in pršut niso čisto surove, saj se dimijo, zorijo, konzervirajo na tak način. Sicer pa vsem surovojedcem dober tek! Meni to ne bi šlo dol!

naor

Nak, ne dimljenje ne zorjenje NI termični postopek, torej so izdelki surovi. Konzervirani pa so, to pa. Sušenje (odvzemanje vode), pa tudi prekajevanje sodijo med najstarejše načine konzerviranja.

peter

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

2. mar 2011 22:19

sarabande je napisal/a:

V slovenščini za mett nimamo prevoda, kar je najbrž posledica dejstva, da ga pri nas ne jemo. Običajno ga servirajo v obliki namaza na polovici prerezane sveže žemlje in zraven pijejo pivo.

Tukaj je še link iz Wikipedije: http://en.wikipedia.org/wiki/Mett

Temo je spremenil(a) sarabande dne 1. mar 2011 10:38

Imenuje se Mettwurst in lahko rečem, da je odličen. Namaz se naloži na kruhke, žemljice. Na vrhu se doda na tanko, tanko  narezana čebula.

Migla

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

3. mar 2011 1:26

Migla, a tole meso ni čisto nič predelano, v smislu prej nasoljeno, sušeno, tunkano v slanino ipd?

Vanja

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

3. mar 2011 12:32

Vanja, moram priznati, da mi Fleisch Wurst zelo všeč. Kupim vedno gotovega, ponavadi svežega. Okusi so si podobni, vendar različni. Včasih je tudi delno prekajeno meso in predelano. Kako to naredijo, me ni nikoli zanimalo. Bom pa povprašala.

migla

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti