4. mar 2011 13:09
Kuhane testenine (lahko tudi ostanek od prejšnjega dne) pogreješ tako,d a na olivnem olju najprej prepražiš malo čebule, in ko ta postekleni, dodaš testenine. Sama dodam še grašek ali drobno sesekljan por, ali vse od naštetega, kakor sem pri volji.
Lahko pa na drobno narežeš papriko (rdečo in zelemo, da je bolj pisano)m bučke, por, paradižnik, česen, čebulo, vse skupaj na olju premešaš in ne pražiš več kot dve tri minute, obilo potreseš s svežimi zelišči in premešaš s kuhanimi testeninami.
Namesto testenin lahko v vseh primerih uporabiš krompir (kuhan seveda), njoke oziroma krompirjeve svaljke, ajdovo kašo, kus kus, proseno kašo.
Na lečo ne pozabi, in na čičeriko, so sila uporabne reči za različne solate.
Bučke si kar sveže naribaj (kot jabolka za zavitek), zmešaj jih z jogurtom, soliš, popraš, dodaš še sesekljana zelišča in imaš odlično solato kot samostojen obrok.
Vse lahko vmešaš tudi v polento.
Ali pa dodaš le meso, sploh perutninski fileji se lepo podajo k takim mešanicam. In imaš obenem še tako imenovani ločevalni obrok, če ogljikovih hidratov ne mešaš z mesom v istem obroku.
Aja, pa ne pozabi na polnjeno zelenjavo. Izdolbeš jajčevec, bučke, paradižnik, čebulo, papriko po dolgem prerežeš - vse to lahko polniš r različnimi zelenjavnimi nadevi, ali pa z mešanico mesa in zelenjave, sveža zelišča in začimbe bodo okus še dopolnili. Samo hrabro, kombinacije so o mejene zgolj s tvojo domišljijo.
Meni je zdravnik glede diete, ki sem se je morala strogo držati (zdravje, ne kilogrami) povedal, da je kuhan krompir eden bolj zdravih ogljikovih hidratov in je priporočljiv v različnih dietah. Če ga pa cvreš, je pa seveda druga zgodba.
Mora ti kaka ideja prav pride za popestritev jedilnika.
Pozdrav, mamamia
mamamia