26. feb 2011 13:39
Sledi od vodnega kamna na školjki ali na kopalni kadi se lotim s kisom, ki ga nič ne redčim.
Balenka
26. feb 2011 13:39
Sledi od vodnega kamna na školjki ali na kopalni kadi se lotim s kisom, ki ga nič ne redčim.
Balenka
26. feb 2011 21:34
V školjko vlijete eno plčevinko cocakole in pustite čez noč.Lako pa tudi zmečkate alo folijo jo pomočite v cocakolo in zdrgnite sledi od apnnca. ozidar
27. feb 2011 0:04
To se odlično očisti s parnim čistilcem.
Aki
25. jul 2017 8:26
Pozdravljeni,
pred 8 leti sem se preselila v drugo stanovanje in očitno kopalnico opremila s slabo sanitarno keramiko. Zamenjati moram wc školjko, pokrov in nadometni splakovalnik. Katere izdelovalci keramike so kvalitetni po vaših izkušnjah?
Hvala za pomoč.
17. maj 2019 8:31
Ojla, jaz pa imam vprašanje, če je katera imela problem v wc školjki sta nastali 2 sivi črti. Redno uporabljam wc račka z varekino gelom ( ne gre vstran sem pustila delovati celo noč). Probala sem tudi za vodni kamen našpricat in pustila stati in drgnit s krtačo....neuspešno. Me pa zelo moti...bi menjala školjko ampak mi je škoda ker ni stara niti 2 leti...za vsak nasvet bom hvaležna. Hvala
Lp
17. maj 2019 12:33
Soda bikarbona, alkoholni kis in vroča voda. Natopiš gobico in temneljito premažeš lise. Če ne gre, pa imajo neko čistilo z belilom. Jaz sem s tem spravila proč zelo trdovraten vodni kamen pod robom školjke. Grobo rokavico za kopanje namočim v čistilo in malo drgnem po umazaniji, pustim delovati 10 minut, vmes z gobico še malo podrgnem po umazaniji in potem sperem. Vse gre proč.
17. maj 2019 13:34
WC čistilo z belilom - če ne bo šlo v celoti stran, se vsaj ne bo videlo. Trenutno tako čistilo najdeš v Spar katalogu med "kuponi".
18. maj 2019 17:54
Poskusi s varekino. Meni je uspelo.
18. maj 2019 19:47
Jaz kar citronko posujem, malo pustim in podrgnem. Ali pa s kisom, samo trenutno sem v veselem pričakovanju in me vonj kisa milo rečeno odbija.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | rimljanka |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Schwarzwald kocke
Carbonara s krompirjevimi tortelini