Oblačilni report pomlad poletje 2011

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

6. avg 2011 17:43

Ajoj, česa vsega ne zvem na tejle kulinariki? Oprah da ne zna plavat, praviš?  Nikad čula.

Mene bolj firbec matra, če si ukrepala in šla na terapevtski  lov za tistimi "boat" čevlji, kot so jih kolegice imenovale.

Tole ponuja Prada za prihajajočo hladno sezono. Z vseh strani me (jaz pa v jok) bombardirajo z novimi trendi, zato kljub peklenski vročini kar pogrešam jesenski oblačilni report.

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. avg 2011 18:35

Vanjič, jaz sem še kar v poletju. Malo sem si ogledala pre-fall sezono, naredila nekaj zapiskov, snela ene kača-potisk-žad-zelene-čevlje (ampak nakup čevljev se skoraj ne šteje, ne....), ampak je tak gušt tale poletna shema, da ni za povedat.

Počakaj še kak mesec. Medtem se bo pa Oprah (na tem koncu sveta se je o tem veliko govorilo v rozastotračastih temah) verjetno že naučila plavati....

Vendelina jr.

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

19. avg 2011 13:25

Jaz sem pa čist zaljubljena v oblekice, ki so od pasu gor tejlirane, od pasu dol pa na A ali pa na zvonček. Zraven sodijo seveda sandali na paščke, lahko tudi salonarčki ali balerinke, odvisno od vremena in kroja. Samo kaj ko je poletna sezona tko kratka  Moram najt alternativo za pozim, zaenkrat se šlepam na oprijete srajčke in krila na A.

OlivaB

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

19. avg 2011 15:55

Kaj pa pomeni, da je "od pasu gor tejlirana"? A ni tailirano to, kar se prilega v pasu? Mi lahko prosim razložite?

Sonja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

19. avg 2011 16:35

Super za super postavice!

Sonja

Vendelina jr.  

19. avg 2011 20:38

Nekaj žargonskih razlag (upam, da ne bo kakšna preprosta duša ob branju te in sosednje teme, kjer umujemo o jezikih, vsega narobe razumela)

"Tajlirano" v žargonu pomeni, da je krojeno tako, da se oblačilo tesno prilega telesu. In ponavadi se tudi pove, v katerem delu telesa se zadeva najbolj prilagodi telesu.  Ponavadi se res lovi širina v pasu, ampak pri ženskih oblačilih je treba tule precej veščne tudi v višini prsi. So pa tudi obleke in krila, ki grejo ob telesu tudi ob bokih in nogah, ker se njihova širina od bokov dol oži - reče se, da se "krojem pobirajo od zadaj" (in pridejo ven tiste super po-celi-dolžini oprijete obleke do/čez koleno, ki so jih nosile h'wood dive v petdesetih, kakšne tri leta nazaj jih je pa imela v kolekciji tudi Victoria Beckahm).

Pri moških oblačilih je pa itak muka "tajliranja" v širini pasu

Olivini bom širše poskušala odgovoriti v naslednjem sezonskem reportu. Je pa tako, da imajo jesensko-zimske variante precej oblek v kroju A-linija, medtem ko take konstrukciije geometrije, da bi krilni del tako intenzivno stal "na ven", kot to lahko naredijo s poletnimi oblekami - tega pa v zimskih linijah ni dosti. Materiali za mrzli del leta so močnejši, debelejši in izvedba take konstrukcijske zadeve bi bila preposto pretežka, prekomatasta ali pa predraga.

Ima pa zimska verzija (več o tem čez slab mesec, jaz grem še malo v južne kraje prej) variante širokih krilnih zadev in sicer takole

- da se na blago zvončen kroj naredi en sloj močnejšega materiala: recimo perje, krzno, blago ali volna, narezana in navozlana tako, da je učinek perja/krzna (fotke bodo drugič)

- da se krilo podloži s precej tila; sama sem pred letom zajela sapo in so mi naredili dolgo krilo iz temnosivega satena in spodaj temnosiv til in je zadeva precej efektna. Kombiniram jo z belo moško srajco (in s tem rešujem garderobo za srednjeformalne popoldanske in večerne dogodke, kadar preprosto nisem pri volji za črno).

Vendelina jr.

Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 19. 2011 20:50

Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 19. 2011 20:53

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

19. avg 2011 20:48

Vendelina, preprosta duša al preprosta ženička? Al je to vse eno in isto?

lp

cervus

Vendelina jr.  

19. avg 2011 20:51

elaphus je napisal/a:

Vendelina, preprosta duša al preprosta ženička? Al je to vse eno in isto?

lp

cervus

Naka, ljubica ni

Ajoj, valjam se od smeha, rofl, rofl

Vendelina jr.

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

19. avg 2011 21:51

Ene smo preproste ženičke kaj čmo  

Vendelina je zelo lepo opisala to kar sama razumem pot takšne oblekice. Od pasu gor oprijeto, je pač tko krojeno, od pasu dol pa na A kroj ali pa na zvonček. Odvisno od materjala. Mi je pa tud jasno, da iz flanele, tvida in kar je volnenih materjalov ne moremo dobit padajoče oblekice. Mi A kroj še lepše stoji. Nekaj volnenih sem ravno zasledila, bolj v detajle se bom pa spustila konec septembra, ko pridem z morja ;) Za takšne oprijete do kolen bi mogla vseeno dat pa nekaj kilc dol 

Tale na ta drugi slikici od Vanje je v tem stilu, le da so moje do kolen ali malenkost pod. Poletje je zakon!!! 

OlivaB

Sporočilo je spremenil(a) OlivaB dne 19. 2011 22:07

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti