26. apr 2011 9:45
Hvala borka7!!! skorpijonka13
26. apr 2011 9:45
Hvala borka7!!! skorpijonka13
26. apr 2011 10:42
Jaz doma nosim trenerke, "sponzorske" majice, jopice in puloverje (odvisno od temperatur). Malo zaradi financ (ki jih trenutno ni), malo pa zaradi udobja. Težko bi rekla, da nekdo izgleda fuuuul boljše v kakršnihkoli kavbojkah, kot v dobri, lepi trenerki. Meni ne. Kar se pa udobja tiče, pa sploh ni primerjave. In če lahko iščemo udobje v vseh ostalih vidikih življenja (raje z avtom kot peš, raje s strojčkom kot na roke...), zakaj bi bilo v tem to prepovedano?
Aja, pa doma nosim copate (s trdimi podplati, da grem lahko tudi na teraso, pa malo okrog hiše), za na sprehod s psom pa superge, gumijaste škornje ali natikače, odvisno od vremena. Crocsov pa nikakor in nikoli Vsaj nekaj, bo rekla Vendelina
JJ
26. apr 2011 12:39
Takole bi rekla - napotke in razprave na tej strani vedno preberem. Je "babje", zanimivo, zabavno. A okuse imamo ljudje različne in noro dolgočasno bi bilo, če bi se klanjali samo Vendelininemu. Ali okusu JJ, ali mojemu. Moda in oblačenje seveda ima svoja pravila, a pravil oblačenja z Wall streeta ni treba kar tako prenesti na Franceljna z davčne ekspoziture na Zg. Kašlju. Pa Micki tudi ni treba sredi zime pri -30 (ker notri bodo itak imeli toplo) na vaški predbožični ples v jermenčkastih sandalcih na boso nogo. Kot takole od daleč vidim člane Kulinarike, je prav malo takih, ki so vabljeni na black-tie (da o White tie sploh ne rečem nič) priložnosti. Za preostale je pa razen branja leksikona mode, treba upoštevati tudi sredino in okoliščine v katerih se bomo pojavljali. Lahko me fantastično obleče moj najljubši, svetovno znani kreator, a če bom na priložnosti edina v tem stilu, se bom počutila slabo. Ko se pa pride na področje "osebne urejenosti", je pa variant manj. JJ, seveda si v trenirki komot. Ampak izgleda pa ne kaj prida. Kavbojke niso nič dražje (ob nakupu že, a precej dlje zdržijo) in vsaka majčka na njih izgleda lepše kot na trenirki. Trenirka je pač pižamasta, brezoblična reč. enkrat se slikaj v obeh variantah, pa potem oceni. Pa še na nekaj sem se spomnila - enkrat smo v eni družbi imeli debato o oblačenju doma. Kar nekaj je bilo takih, da dejansko niso nosile doma drugega kot pižamo in trenirko. In ena je izjavila, da če te ima moški rad, te bo imel rad v vsaki cunji.Na to je eden od moških rekel, da če bi ga ženska res imela rada, ne bi hodila okrog njega vsa povaljana in zanemarjena. To je pa tudi res, ali ne? Lisa
26. apr 2011 12:41
JanisJoplin gumi škorni z rožicami so zakon! Začetnica
26. apr 2011 12:44
če je to brezoblično (pardon na reklami)... Začetnica
26. apr 2011 13:16
Začentica
Lisa je napisal/a: |
In ena je izjavila, da če te ima moški rad, te bo imel rad v vsaki cunji.Na to je eden od moških rekel, da če bi ga ženska res imela rada, ne bi hodila okrog njega vsa povaljana in zanemarjena. To je pa tudi res, ali ne? |
Ne vem, težko bi ocenjevala količino ljubezni s tem, kako je kdo oblečen. Jaz zase vem, da ne bom nosila neudobnih oblačil samo zato, da bi bila všeč mojemu moškemu. Ker prvič, kdor se v nečem ne počuti udobno, nikakor ne more izgledati dobro in drugič, po mojem mnenju obleka ne vpliva na ljubezen. Jaz vem, da nikogar nimam rada zato, ker ima "hude" cunjice. Ne vem pa, kako je pri drugih.
Sicer so pa tudi kriteriji za povaljanost in zanemarjenost različni. Zame trenerka za doma ni zanemarjenost, ampak praktičnost. Osnove ne-zanemarjenosti, torej urejenosti, so zame visoki higienski standardi, tudi za doma
JJ
26. apr 2011 13:48
Meni je tale diskusija o tem, "kako je trenirka fina za doma in kako da je komot in da ga ni čez komot in jaz se pa ne uklanjam pravilom...." reciklirana diskusija tiste o tem, če se pogrne miza in se naredijo pogrinjki ali pa "smo kar komot, ker kdo bi se pa še s tem ukvarjal"(včasih se resno sprašujem s čim se nekateri iz komot čete sploh ukvarjajo, ker od njih še nisem videla ali prebrala bisera ne takega ne drugačnega...). Je pač tako, da smo eni naučeni na urejenost, eni pa malo manj. Je tudi tako, da tisti, ki smo naučeni na urejenost in red, smo s tem čisto zadovoljni. In se ne trudimo nikogar posebej prepričevati v svoj prav. Preprosto tudi zaradi tega ne, ker se nam ne da blazno poslušati razlaga," kako je najbolj, če sem komot". Predvsem zaradi tega, ker nas je življenje naučilo, da nas ljudje, ki so "komot in jaz ne kompliciram" slejkoprej pokličejo na pomoč.
In ko si potem soočen (ne po svoji želji, ampak z odprtimi očimi se marsikaj vidi in sem videla preveč nepospravljenih nedomišljenih trenirkastih familij) z nekimi osebnimi krizami ljudi, si vedno znova presunjen nad tem, kako je od osebne neurejenosti (ah, saj ne rabim, saj je vseeno) do mentalne neurejenosti pol koraka. Pa kako je od osebne neurejenosti do neurejenih odnosov v famili pol koraka. Mama v razvlečeni trenirki in z ostanki tistega, kar se je kuhalo na majici (ker za doma je itak vseeno) in ata, ki doma paradira v gatah (moška verzija trenirke je paradiranje v gatah in razvlečenih spodnji majici) sedeč na kavču in si čoha trebuh, če si ravno ne čoha jajc ali pa prdi po obilnem kosilu (ker to je pol zdravja) se z leti ne pogovarjata več, temveč samo sikata eden na drugega ali pa spuščata stavke izpod pasu. Ker, zakaj bi se pa potrudila? Zakaj bi pa ugajala drug drugemu? Zakaj bi pa en drugega zapeljevala, zakaj bi pa en drugega presenetila - za vse to je treba misliti, delati in take stvari, skratka čisto vse, kar je izven koncepta komotnosti. Pa saj ni bilo vedno tako. Ko sta bila stara petindvajset, sta se še trudila, ampak potem sta pa skočila v bazen komotnosti in petidnvajset let kasneje spominjata na zavaljenja človečnjaka, ki sta komot.
In seveda, človek se uredi zaradi tega, ker spoštuje sebe, svojo družino, svojega partnerja. Potem vsaj lahko enak tretma pričakuje tudi od familije. Ker je totalno nespoštljivo svoje domače osrečevati s svojimi zanemarjenimi verzijami, sodelavce in sosede pa z urejenimi.
In tudi se mi zdi malo poceni demonstrirati svojo neodvisnost in svoj prav v tem, da bi oblekla tisto, kar mi paše (oziroma, to fazo sem prerastla pri sedemnajstih) in ostali svet naj se s tem sprijazni. Konec koncev, so tereni, kjer je treba svoj prav - in ta svoj prav v relevantnih temah - v resnici obraniti in razen pri športnih aktivnostih se svoj prav težko ubrani s trenirko. Z urejenostjo gre mnogo lažje.
Je pa tudi res, da potrebujemo tudi trenirkaste ženske. Konec koncev, ena pa mora najslabše zgledati na dvajseti, petindvajseti obletnici mature, a ne?
Tko je shvatio, shvatio je.
Vendelina jr.
26. apr 2011 13:54
ZAČETNICA je napisal/a: |
če je to brezoblično (pardon na reklami)... Začetnica |
Je zelo spodobna oprava za športanje.
Ali pa za hojo na terapijo v kakšnem zdravilišču.
In totalno neerotična za kuhanje, branje, pogovor ob kavi.
Vendelina jr.
26. apr 2011 14:27
Vendelina jr. je napisal/a: |
Je zelo spodobna oprava za športanje. Ali pa za hojo na terapijo v kakšnem zdravilišču. In totalno neerotična za kuhanje, branje, pogovor ob kavi.
|
Nekateri nimamo potrebe po tem, da bi bili vsak trenutek erotični, ker na splošno celo življenje ni erotočni film.
In ne me basat s tem, da se "urejeni" (torej po tvojih merilih urejeni) ljudje manj prepirajo Mogoče pa drugi tisti čas, ko se ti urejaš, počenjamo stvari, ki so za nas bolj pomembne. Pisala si o tem, da nič ne veš o tem, kaj se nam, ki smo radi komot, sploh zdi vredno truda. Zase vem, da mnogo stvari in tako posploševanje nima nobene osnove. Medčloveški odnosi so zame ena najpomembnejših stvari v mojem življenju in vanje veliko vlagam-tudi, ko sem v trenerki.
Že tvoji posti dovolj povejo o tvoji prijaznosti, ki je temelj za kakršnekoli odnose. Sicer pa... kdo ve, koliko urejena si v resnici...
JJ
26. apr 2011 14:29
Erotičnosti ne pričarajo oblačila, ampak privlačnost, ki ne temelji zgolj na zunanjem izgledu. Iskrice v očeh...
JJKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kruhove kroglice
Polžki z mesnimi kroglicami