Oblačilni report pomlad poletje 2011

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. jun 2011 7:16

Bodisi, da jo nosiš odpeto in funkcionira kot lažji blazerček čez oblekico

Bodisi, da daš v višini bokov okoli kak ohlapen pas in stvar funkcionira kot tunika

Bodisi, da imaš sodaj majčko in zavežeš  srajco v vozel, gumbov pa ne zapenjaš.

Vendelina jr.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

3. jun 2011 7:16

Po dolgem času sem se spet priklopila na kuliriko. če bi vedela, da teče jako zanimiva razprava o trenerkah, bi se prej vključila. Sem goreča sovražnica trenerk in v vsem svojem odraslem življenju ni niti ena delala gneče v moji omari.

Zgodba na to temo. Pred kakšnimi 15 leti sem prijateljevala z nekim tipom precej starejšim in nalovdanim z denarjem. In tako se neki dan dogovoriva, da greva v neko toplo priporočano restavracijo na škampe. Oblekla sem si LBD, ker škampi si pa po mojem mnenju zaslužijo spoštovanje, tip pa je prišel v trenerki. Žal sem v kategoriji ljudi, ki jim ne uspe 7x vdihniti in izdihniti, preden odreagirajo (ponavadi mi je potem žal, za ta dogodek pa niti malo). V trenutku sem "padla ven" in nekontrolirano kričala.  Verjetno je bilo to edinkrat v mojem življenju, ko sem imela povišan pritisk. In da bi bila nesreča večja, je v svoj zagovoro naved ceno in brand trenerke. In mi očital moje raztrgane kavbojke, ki sem jih takrat še kar pogosto nosila (bile so modne, pa EMŠO je to dopuščal, pa tudi fizične predispozicije telesa).

Ni treba povedati, da s tistimi škampi ni bilo nič in tudi najina veza se je po tistem kaj hitro končala. Tip z merdžotom in v trenerki; to kaže na določeno stanje duha, ki se ni ujemalo z mojim.

Torej, kaj se nosi doma? Kavbojke, ki niso več za družabne dogodke in casual dneve v službi. Že na leta delam tako: kupim nove kavbojke, najslabši kos iz kategorije "lepih" kavbojk preide v kategorijo "za doma", najslabši kos iz domače kategorije roma v smeti.

Novodobne kavbojke z dodatkom raztegljivih vlaken so prijetne in tudi udobne. Res ne vem, kaj je udobnega v razvlečeni trenerki, ki ima rit nekje sredi stegen in se konča na sredini meč. S patentom po možnosti. Udobje in dobro počutje je stanje duha in ta se dobro počuti, če je telo urejeno.

Zgornji del: majčke in puloverji, ki kolobarijo po istem principu kot kavbojke, če mi je hladno še termovelur. V tem potem počnem vse, s tem da si v kuhinji nadenem predpasnik. Tudi na vrtu delam taka; takrat si kavbojke zaviham, obuta pa sem v neke plastične galoše oziroma škornje, če je mokro.

Pri bolj umazanih domačih zunanjih opravilih pa si nadenem tiste modre delovne hlače.

Obenem še info za ljubiteljice nakupov. V kratkem času sem bila v dveh velikih outlet centrih: v bližini Dunaj in v Noventa di Piave pred Benetkami. Oba zelo priporočam. Zlasti v slednjem so prejšnji teden poleg outlet cen imeli še dodatne popuste.

Sporočilo je spremenil(a) mimika dne 03. 2011 07:34

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

3. jun 2011 7:30

Še nasvet za tamalouršo: The End na Kongresnem trgu ima običajno lepo zbirko takih oblekic.

Lp mimi

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. jun 2011 7:31

Mimika, tisti model spada v kategorijo: Kako sem napredovala odkar tistega butlja ni več v mojem življenju.

Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

3. jun 2011 15:47

mimika, načeloma se glede trenerk strinjam s tabo; vendar vse trenirke niso razvlečene in ne visijo in v njih nismo videti neurejeni; jaz doma, predvsem pozimi in pozni jeseni ter zgodnji pomladi nosim trenirke, pretežno le spodnji del, zgoraj pa majice ali puloverje iz kategorij, kot jih ti omenjaš - "za doma". Nimam takih raztegljivih, ampak tiste hlačne modele, iz dobrih materialov, in nikdar spranih ali drugače "ofucanih". Dandanašnji so trenirke tudi takšne, da jih lahko imamo oblečene tudi doma kot oblačilo za prosti čas.

Je pa malo odvisno tudi od tipa ženske. Meni trenirka pristoji, mojatašča na priemr pa v njej zgleda grozljivo. Inje doma seveda nikdar ne nosi.

Nikdar pa v trenirki ne zapustim hiše (razen za na vrt). Ker trenirka na cesto res ne sodi, nit ne v trgovino ali, kot v tvojem primeru, celo v restavracijo.

Si pa predstavljam tvoj pogled, ko se je tip v trenuirki s ceno skušal izgovoriti, zakaj da jo je oblekel ... Vse salbše od slabšega, hehe.

Mamamia

mamamia

motovilčica  

član od: 29.12.2009

sporočila: 231

5. jun 2011 15:39

Hm ja, jaz se pa glede trenirk ne strinjam čisto z mimiko.  Kot je že mamamia napisala, se zdaj dobijo tudi že take, ki ne visijo in niso grde.  Na te trenirke prisegam jaz in jih nosim za doma. Vsaj na meni preverjeno bolje izgledajo od starih kavbojk, da tega, koliko bolj udobne so, sploh ne omenjam. Zraven tudi jaz nosim majice "za doma", namesto puloverjev imam pa raje zgornje dele trenirke, ker zagotovo barvno in po materialu pašejo na hlače od trenirke. V trgovino me v trenirki ne spraviš, grem pa v njej, če je čista, brez kančka slabe vesti do fitnesa.

motovilčica

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

7. jun 2011 22:24

Ne vem, če jih ne bi dala kar v vrečko za pranje in v pralni stroj na občutljivo perilo ....

Čarli08

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

21. jun 2011 18:21

Z mehko stranjo gobice za posodo in detergentom... Potem pa še 1x samo z vlažno.

Pozna katera angleške izraze za tipe postav (jabolko, jagoda, hr...)?

Hvala, pa lep dan!

_tisa_

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti