14. mar 2011 18:25
Človek bi mislil, da bo dobil vile v roke, da bo videl, kako se dela na kmetih, on pa v kočijo, pa tango, pa pivo...
naor
14. mar 2011 18:25
Človek bi mislil, da bo dobil vile v roke, da bo videl, kako se dela na kmetih, on pa v kočijo, pa tango, pa pivo...
naor
14. mar 2011 18:28
ežoj, en tvoj kamerat te že fejst pogreša ... kvakodak upam, da si shvatio Pa kak spodoben nož si kupi, da ne boš več sramote tuki delal Ognjič
14. mar 2011 18:43
Pa da, Ognjič, da ga potem na letališču za terorista zamenjajo :)))
Atina
14. mar 2011 18:47
Ognjičneznan uporabnik
14. mar 2011 21:25
Al pa vsaj mal sira prinesi, Ežoj, z noži ne bo frke, jih imajo kolegi na zalogi...
Zanalašč se ne bom ločila! Ti vse oprostim! Pa naj se Zzak požre s tem svojim ljubosumjem haha!!
Pa tudi Zzaku vse oprostim. Če bi bila žleht, bi rekla, da je še mlad in neumen. Ker pa nisem žleht, bom rekla samo, da je še mlad
japaja
14. mar 2011 21:53
ežoj, študent naš pravi,
hitro se med veje spravi.
Mišice so čist uvele,
ker so ga mladenke čist izžele.
Reši ga lahko le omega 3,
zaloga tega hitro mu kopni.
Zato bo kmalu moral sesti na avion
in kupiti tam v Ljubljani za cel bataljon.
Ko se omega 3 spet popravi,
naš ežoj bo dečko spet tapravi.
Mišice se bodo spet napele,
da čikite bodo ponorele.
Študent bo hodil gor in dol,
kot da nosi parazol.
Pokončno, zravnano,
na glavi klobuk,
čeprav brez peres našega ,
ki še vedno trpi zaradi muk.
......
Ko bo miting spet prišel,
naš bo veselo pel,
saj krasilo ga bo perje.
Nič več ne bo okoli letal nag,
ampak ves ponosen bo prihajal pet na prag.
ne bo imel več želje,
da ga oskubi naš fantič,
ali pa celo hudič.
Ežoj naš bo študiral,
kje peresa bi dobil,
da bi dami ugodil
in klobuk svoj okrasil.
Balenka
14. mar 2011 21:56
No regresar sin el mantel! Está claro?! In ce se ti bo na letaliscu stozilo po Arhentini: http://www.youtube.com/watch?v=4Spy3Nd2D6w Srecno potov domov ezoj! lp lučka
15. mar 2011 0:39
Evo, spet jaz, verjetno me imate že poln kufer in si mislite, kdaj bo že enkrat nehal. Evo, konec poti, še nocoj prespim v BA, jtri pa imam let za Pariz.
Danes hodim še po zadnjih opravkih, polne roke imam ( peder tašna, vrečke ), in mislim na hedonista, kako bi mu ustregel s kakšno fotko, pa žal, imam roke zasedene, in ne gre ( pošteno povedano, če bi imel roke proste, si ne bi upal ). Povedati moram, da se je tukaj shladilo, rekel bi enih dvajset stopinj, morda mal čez, jaz oblekel srajco s dolgimi rokavi in polover, tukajšnje muhere in čikitepa oblekle majčke s za dve številke manjšim dekoltejem.
Pa še nekaj besed o Argentini. Tukaj so si izmislili nekaj stvari pod mus za turiste in od tega so naredili famo. V teh krajih je to obisk " estancije ", v Mendozi pa obisk vinske kleti. Glede kleti, je konec koncev v redu, ker oni redno delajo, glede estancije, skor bi rekel, da je en sam nateg, predstava za turiste. Ne rečem, da mi je žal denarja, za svoj denar dobiš vse povrnjeno, stvar je v tem, da tako na estanciji ni nikoli bilo kot bi nam rad predstavili. tisti gauči, paradirajo kot v nekakšnih uniformah, ( ko pridem nazaj prilepim še kakšno sliko ), s nekakšnimi velikimi noži za pasom ( verjetno za sir, kaj če bit drugega), popedenano in naparfumisani...............Imajo tudi krave in konje, namen katerih je enostavno kulisa, ker to pričakujemo, da bomo videli. Na tej estanciji ne živi nihče, razen morda kakega čuvaja, tisto poslopje, kje so nekoč živeli je muzej.
tbc
ežoj
15. mar 2011 0:56
bojim se, da mi besedilo ne izgine, pa pošiljam večkrat.
Cela stvar je organizirana tako, da po vseh hotelih in hostlih zbirajo goste za obisk estancije, potem jih poberejo, na koncu se pred estancijo zberejo trije avtobusi in enih pet kombijev, glavni gaučo nas je pričakal, se s vsakim rokoval, takoj poslužijo empenade ( nekakšne piroške z mesnim nadevom ), ponudijo pijačo in povejo kje je lahko dobiš v neomejenih količinah. Po poti do estancije ( cca eno uru pa pol ) je vodič marsikaj povedal, kar je meni bilo novega. Na kratko, pokrajina tukaj, v okolici BA je vsa obrasla s travo, ni nobenih dreves, to pa zaradi tega ker so pogosti naravni požari in drevesa tega ne prenesejo, trava ima globoke korenine in preživi požare. Ko so prišli španci, so se sprva ( nekje leta tisočpetsto in še nekaj ) naselil na mestu današnjeg BA in so bili lepo sprejeti od domorodnih indijancev, so jim pomagali.............. potem to več ni šlo, ko so jim španci zagospodarili, bile so vojne, in so se španci pobrali nazaj, tukaj so pustili črede krav in konjev. Ko so se španci vrnili čez štirideset let, goveda in konji so se zelo razmnožili. Iz španije so prišli tudi, od cerkve preganjani muslimani, ki so šli ven naselij, se ženili s domorodkami, živeli v naravi, krav je bilo dovolj. Pridružili so se jim tudi razni kriminalci, ki so mogli zbežat iz naselij. In tem so rekli gaučo. Ko so španci začeki izkoriščat naravna bogatstva ( goveda, konje ) s gauči so bili nenehni problemi, čeprav so jih zaposlovali na kmetijah, vendar je gaučo imel zmeraj negativno konotacijo.
tbc
ežoj
15. mar 2011 1:22
Ko so začeji osamosvojitev od špancev, so se gauči zelo izkazali in potem izgubili negativno konotacijo. Gauči so bili vešči s živalmi in del te veščine nam pokažejo, pravzaprav pokažejo, kako so ločevali konje in kako so snemali nekak prsten obešen ( podobno kot sinjska alka brez kopja ampak s kratko palčko ). Ta navada je nastala na ta način, da je ženska, ki se je hotela omožit, obesila ( se mi zdi ) tri rinke, in najhitrejši, ki sname rinke je poroči, nekaj takega.
Sedaj so od vsega naredili atrakcijo zaturiste, lahko jezdiš konja, lahko se s vozom pelješ, zmeraj je tam ena ko slika, in po kosilu ( resnično zelo v redu, poskusil sem od vsega, pečene klobase, krvavice, piščanca in seveda goveje, vse enkratno, pijača tudi postrežba brezhibna, strežejo gauči............ ) te najde s izdelano fotografijo in ti je ponudi za 40 AR$ ( cca 8 € ), v ličnem ovitku s slikama estancije, ni treba kupit, po želji................ skratka turistična industrija. Ne rečem, da ni vredno svojega denarja ( izlet stane 290 AR$, cca 60 €, slabše kosilo od tega, ki si ga dobil na estanciji je hitro 150 AR $ ), Po kosilu nekaj plesa, pokažejo tango, pa una ženska s dolgo kiklo, ki jo skos neki dviguje, kaj vem, menda neko španski ples, znana stvar, pa gostje tudi zaplešejo, igra en gaučo na harmoniko in en na kitaro............. skratka predstava vredna svojega denarja, vendar le prdstava.
Evo, jaz se nekaj razpričo...........
Skratka, težko je v nekaj besed povedat kako in kaj, kaj si o tem misliš, kako sprejmeš.......... jaz sem stvar videl tako kot sem opisal, morda kdo drug bi videl drugače.
Pa drugač, tukaj je polno turistov od vsepovsod, veliko je avstralcev, pa tudi domačih iz argentine in južne amerike, japonci, maloprej govoril z enim nemcem in angležem.......... skratka je zelo zanimivo, skor bi rekel da so ta srečanja enako zanimiva kot potovanje.............
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jajčevci s sirom na veganski način
Ploščati špageti s pestom iz bazilike in feferonov, šparglji in lososom