15. mar 2011 0:39
Evo, spet jaz, verjetno me imate že poln kufer in si mislite, kdaj bo že enkrat nehal. Evo, konec poti, še nocoj prespim v BA, jtri pa imam let za Pariz.
Danes hodim še po zadnjih opravkih, polne roke imam ( peder tašna, vrečke ), in mislim na hedonista, kako bi mu ustregel s kakšno fotko, pa žal, imam roke zasedene, in ne gre ( pošteno povedano, če bi imel roke proste, si ne bi upal ). Povedati moram, da se je tukaj shladilo, rekel bi enih dvajset stopinj, morda mal čez, jaz oblekel srajco s dolgimi rokavi in polover, tukajšnje muhere in čikitepa oblekle majčke s za dve številke manjšim dekoltejem.
Pa še nekaj besed o Argentini. Tukaj so si izmislili nekaj stvari pod mus za turiste in od tega so naredili famo. V teh krajih je to obisk " estancije ", v Mendozi pa obisk vinske kleti. Glede kleti, je konec koncev v redu, ker oni redno delajo, glede estancije, skor bi rekel, da je en sam nateg, predstava za turiste. Ne rečem, da mi je žal denarja, za svoj denar dobiš vse povrnjeno, stvar je v tem, da tako na estanciji ni nikoli bilo kot bi nam rad predstavili. tisti gauči, paradirajo kot v nekakšnih uniformah, ( ko pridem nazaj prilepim še kakšno sliko ), s nekakšnimi velikimi noži za pasom ( verjetno za sir, kaj če bit drugega), popedenano in naparfumisani...............Imajo tudi krave in konje, namen katerih je enostavno kulisa, ker to pričakujemo, da bomo videli. Na tej estanciji ne živi nihče, razen morda kakega čuvaja, tisto poslopje, kje so nekoč živeli je muzej.
tbc
ežoj