Ežoj in argentina

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

10. mar 2011 21:53

No, ko smo uredili slike za rosie, sedaj, da povem, za tisto živalico še slišal nisem, dokler vodič ni povedal, da se je odomačila okrog punte norte:

na tisti mapi polotoka je to skrajnja točka v desnem zgornjem kotu. Niti ne vem več, kako se ji reče v angleščini, povedal je da je skor domača, se ljudi ne ustraši, naj je ne hranimo, božamo........

evo še:

in:

matr, bojim se, da mi besedilo ne izgine.

tbc

ežoj

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

10. mar 2011 21:57

ežoj, sem vedela, da ne boš pozabil name. Čudno se mi zdi, da vseskozi srečuješ istega turista, po moje te zasleduje! Ti svetujem, da uvedeš primerne varnostne ukrepe, ker tole res niso heci. Tale detajl pa... jah, no,jaz sem si predstavljala nekaj drugega, nekaj, kar je nekako bolj severno, če gledaš sliko, kot bi bila zemljevid. Zdaj, če je tip nevaren zate, ga ni treba več slikat, če se bo izkazalo, da ni tako, te pa prosim za še kakšno. Uživaj še naprej rosie

ežoj  

10. mar 2011 22:24

Glede karnevala, žal ni kaj več povedat, jaz sem sam kriv, ker sem stavil vse na eno karto, da bo una kulinaričarka prišla, in bo zažigala tukaj s egzotičnim perjem ( to pa tukaj vsekakor je )............žal od tega ni bilo nič. Pa drugač, tukaj v Punta Madrynu ni nič od karnevala, baje je nekaj malega v bližnjem Trelew-u.......

Tale Pt. Madryn, je pravzaprav simpatično mesto, ne preveliko ( cca 60.000 preb. ), žal pogosto piha. Imajo en obrat za pridobivanje aluminija ( edini v Argentini ) in turizam, obisk večkrat prej omenjene peninsule Valdes. Mesto je pravzaprav videti precej bolj lepo kot druga mesta ( Buenos Aires, Rosario,  Cordoba, Mendosa, Bariloće je spet zgodba za sebe. Recimo tako: Vsa omenjena mesta so zelo lepa, seveda, za turista, za obiskat. Zdej me pa vprašajte, a bi v katerem od teh mest, rad živel? Odgovor je: za `ben denar ne, pa če mi štipendijo potrojijo. Če mi dajo najlepšo hišo v katerem od teh mest, ne zamenjam za mojo " residencio " v naši vasi ( pa čeprav pozimi ogrevam se spo0dnjo etažo). In zakaj ne? B. Aires je posebna zgodba, megalopolis s 12 - 15 milijonov prebivalcev, skor si ne moreš tega dojet, verjetno bi mogel tam preživet kak let, da dojameš vse razsežnosti tega. Ostala mesta: lepa za turista, hiše, da dol padeš: velikosti parcela, vsepovsod mreže na oknih, na ograjah ( zidovih ) celo bodeča žica, kamere, elektrika......... kot da so vse eni sami lopovi, hvala lepa, to ni za mene, čeprav je to kapitalizem par exelence, in to nas tudi v parih letih čaka. Bariloče je spet drugačna zgodba. Recimo: tale, ki sem sedaj pri njim, v Pt. Madrynu, je bil v Bariločah petkrat in je zmeraj deževalo, pa to niti ne upoštevam. Bariloče je pravzaprav zelo lepo mesto, kot, da bi bilo nekje v Alpah, in ravno to me moti. Imajo Alpina hotel, Hotel Edelwise ( ali kako se že napiše prav ), veliko še drugih reči, ki dišijo po nemčiji, in , če to povežeš s destvom, da je Argentina sprejela največ nacistov po drugui svetovni vojni.............. ne hvala, to ni za mene.

bojim se, da mi besedilo ne izgine

tbc 

ežoj

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

10. mar 2011 22:38

Ežoj, pojdi kupit eno kremo za sončenje, visok faktor, to je števlika, ker imaš keltsko polt in boš skurjen. Trakce na klobuk si lahko kar s knfolco pripneš, ni treba šivat.

Če imajo komarje, poišči repelente in se pošpricaj. Ne morem gledat več tega tvojega trpljenja.

Bodi dec in se zaščiti.

F r i n a

ežoj  

10. mar 2011 22:57

Torej, Argentina, je vsekakor zelo lepa za videt, obiskat ( priporočam ) in čisto nič več.

Če povzamem takole:

- tukaj se po se cestah še srečajo čistilci čevljev

- tukaj v samopostrežbah nikjer nisem videl avtomatske tehtnice za sadje ( zmeraj ti en možakar zvaga in prilima ceno )

- tukaj na gradbiščih nikjer ne slišiš elektropneumatskeg kladiva za štemanje, kar navadno štemanje

- po cestah se sreča ša veliko fičkotov in katrc

- po cesatah se vozijo avti, ki bi se jih pri nam tudi avtoodpadi otepali

- ko ti v turistični agenciji pišejo karto ta kar koli, uporabijo dva indigo papirja  ( sploh nisem vedel, da to še obstaja )

- ko.............

- ko............. sedaj se trenutno ne spomnem vsega,

skratka, vsaka posamezna reč ne pomeni ničesar, vse skupaj pa da vtis nekakšne arhaične drušbe, ki se poskuša prebit v enaindvajseto stolotje, vendar je dvajseto stoletje krepko drži v krempljih. Sodobnim avtobusom ( skor bi rekel, da jim ni ravnih na svetu ), navkljub.

Seveda je to le moj vtis, nekdo, ki bi hodil z mano cel čas, bi lahko imel tudi drugačen vtis. Povem le svoj vtis in nič drugega.

Pa še to: glede cen, se mi zdi, da je tukaj rahlo ceneje kot pri nam, vendar jaz nisem pravi naslov za to, še pri nam ne vem kakšne so cene ( razen rib, cene rib tukaj v ribarnicah so podobne našim, srdele ( po moje, daleč najboljša riba ) seveda nimajo ( to jim pojedo morski levi ).

Sedaj sem se spomnil: tisti morski sloni, živijo na odprtem morjuz ( nisem vedel ), zaradi tega se tudi ne vidijo zmeraj, na obalo pridejo............. pozabil ( lepši izraz za nuisem razumel ) kaj je un vodič povedal, morski levi pa živijo na obali, in v vodo gredo ko so laćni. Pa drugač, odrasla žival morskegac slona tehta nekje do tri tone, morskega leva pa cca 300 kg.

sedaj več res ne morem tipkat.

jutar se verjetno ne bom oglasil, potujem za Buenos Aires, cela postelja, se mi zdi, da grem iz Pt. Madryn-a ob 18, v B.A. pridem okrog 13 ure-

-

ežoj

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

10. mar 2011 22:58

Vsepovsod je lepo, doma je najlepše! Pravijo, da je tudi beduinu sredi puščeve najlepše in ne bi zamenjal za nič na svetu. Vsekakor pa se naužij Argentine, bog ve kdaj te bo pot spet tja zanesla!

naor

ežoj  

10. mar 2011 23:24

Ah, naor, jaz sem še mlad ( študent ) bo še veliko priložnosti.

Skor pozabil, za ljubitelje šavja:

Tale slika je tudi zanimiva, slikano danes na plaži v Pt.Madrynu. Če se fajn zagledaš, vidš za horizontom- obzorjem, kako se čofotajo otroci v afriki, Gani:

ežoj

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

10. mar 2011 23:31

Ežoj, super slike, predvsem "detajl" je navdušujoč pa pasavci tudi

Glede na zadnji post, a češ rečt da je v bistu Argentina še ena taka dežela, kjer (še) ni kapitalizma ali kako? Ker tiste avtomatske tehtnice so tudi k nam prišle šele z megamarketi in kapšitalizmom, pa čistilci in popravljalci čevljev so izginili, ko smo začeli kupovati cenene "globalne" čevlje za 10€ ... Pa fičkote in katrce smo tudi še v socializmu furali, zdaj pa jih ni več videt ... Malo čudno se mi zdi, da ti ni bolj všeč ta dežela, a nista s Slavojem nobene moške rekla na temo 21. stoletja in političnih gibanj?

Lepo potuj še naprej!

Mojca

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

10. mar 2011 23:48

ežoj je napisal/a:

in:

ežoj

Si se verjetno že spomnil: Armadillo, ups, pasavček.

Lepo potuj še naprej.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 11. 2011 00:29

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

11. mar 2011 0:04

Božemili, al so zanimivi!! Da veš, tole ti pa sto na uro zavidam (tele pasavčke, namreč)!!!!

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti