10. mar 2011 22:57
Torej, Argentina, je vsekakor zelo lepa za videt, obiskat ( priporočam ) in čisto nič več.
Če povzamem takole:
- tukaj se po se cestah še srečajo čistilci čevljev
- tukaj v samopostrežbah nikjer nisem videl avtomatske tehtnice za sadje ( zmeraj ti en možakar zvaga in prilima ceno )
- tukaj na gradbiščih nikjer ne slišiš elektropneumatskeg kladiva za štemanje, kar navadno štemanje
- po cestah se sreča ša veliko fičkotov in katrc
- po cesatah se vozijo avti, ki bi se jih pri nam tudi avtoodpadi otepali
- ko ti v turistični agenciji pišejo karto ta kar koli, uporabijo dva indigo papirja ( sploh nisem vedel, da to še obstaja )
- ko.............
- ko............. sedaj se trenutno ne spomnem vsega,
skratka, vsaka posamezna reč ne pomeni ničesar, vse skupaj pa da vtis nekakšne arhaične drušbe, ki se poskuša prebit v enaindvajseto stolotje, vendar je dvajseto stoletje krepko drži v krempljih. Sodobnim avtobusom ( skor bi rekel, da jim ni ravnih na svetu ), navkljub.
Seveda je to le moj vtis, nekdo, ki bi hodil z mano cel čas, bi lahko imel tudi drugačen vtis. Povem le svoj vtis in nič drugega.
Pa še to: glede cen, se mi zdi, da je tukaj rahlo ceneje kot pri nam, vendar jaz nisem pravi naslov za to, še pri nam ne vem kakšne so cene ( razen rib, cene rib tukaj v ribarnicah so podobne našim, srdele ( po moje, daleč najboljša riba ) seveda nimajo ( to jim pojedo morski levi ).
Sedaj sem se spomnil: tisti morski sloni, živijo na odprtem morjuz ( nisem vedel ), zaradi tega se tudi ne vidijo zmeraj, na obalo pridejo............. pozabil ( lepši izraz za nuisem razumel ) kaj je un vodič povedal, morski levi pa živijo na obali, in v vodo gredo ko so laćni. Pa drugač, odrasla žival morskegac slona tehta nekje do tri tone, morskega leva pa cca 300 kg.
sedaj več res ne morem tipkat.
jutar se verjetno ne bom oglasil, potujem za Buenos Aires, cela postelja, se mi zdi, da grem iz Pt. Madryn-a ob 18, v B.A. pridem okrog 13 ure-
-
ežoj