25. feb 2011 23:45
Danes neki grem po cesti in opazim tole:
Pa, tale španščina niti ni težka ( si mislim ) glej kako imajo tukaj urejeno, je že določeno kje naj teroristi nastavljajo bombe, ja kaj češ, druga država ( celo celina ), druge navade.
Potem se zakadim po mestu, da si ogledam vse tiste " destinacije ", ki so za turista mus: nekakšen center mesta, z enim velikim delom namenjenim le pešcem, to je ko prodajajo vso tisto kramo, ki jo ( po moje ) nihče naj ne bi potreboval, pa se očitno motim, kajti tare se ljudi, ne vem če tudi kupcev. Jaz si zberem v bližini nekaj muzejev, ki si jih bom ogledoval, čeprav, zunaj evrope je praktički škoda hodit po muzejih, ni nič kaj pametnega. Najhprej si ogledam nekakšen spominski muzej, muzej, ki to ni, to je le mesto, arest, morda celice, kjer so tukaj za časa diktatorskega režima v letih ( se mi zdi ) cca 1976 do 1983, zapirali in mučili ljudi, od katerih je večina izgionila neznano kam. To, naj bi bil opomin predvsem nam, ki smo si izbrali kapitalizem kot zvelićavni sistem. Ko bodo tajkuni pokradli vse kar se da, oblast ( naša, kapitalistična, ki dela za dobro vladajočeg razreda, torej kapitalistov ) bo že uredila zakone, da še naprej kradejo, saj veste, glavni moto, povečevanje dobičkov, ki ga zapovedujejo guruji kapitalizma je le treba izpolnit, izkoriščanemu razredu osztane le upor, torej revolucija............. uf, me je spet zaneslo.
Ogledam si še museo historico povincial marques de sobremonte, še najbolj te prepričajo argumenti, ki so jih imeli španci pri šiurjenju krščanstva:
pa še nekakšen mestni muzej ( museo de ciudidad ), museo de arte religioso ( topov imam dovolj ) in museo provincial de bellas artes pa spustim. Grem naprej, tuhtam kaj bi, bo treba na kosilo, ko srečam možakarja v uniformi, na reveru srajce piše " bomberos ", pa nobene bombe ni videt, da bi nosil. Čaki, čaki, to glih ne bo v redu, saj je res druga država ( celina ), ampak, da bi pa teroristi hodili okoli v uniformah, s oznakami kateri celici pripadajo, mi nekam ne gre v račun. Kaj pa čem, pogledam v slovar in najdem: bomberos = gasilec. E *ebiga tale podobnost me mal zanesla.
ežoj