Ežoj in argentina

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

25. feb 2011 2:34

Na uni sliki je vidno pet rezervoarjev. Pa drugač, nobenega štrajka, štartal sem danes ob pol osmih iz Rosaria, dokler sem prišel na " parador para omnibus ", pa sedem ur vožnje do Cordobe, pa tukaj do hostla, pa nekaj večerjat, pa čvek s " gazdarico" ( saj vem, vi mislite ena taka matrona od enih 150 kg.............. nak, nič ne bo, ena simpatična punca, sliši na ime Kristina, tam nekje okrog trideset, rad kuha.............), pa ćvek z unimi avstralci, ki se mi zdijo kot kakšni srbi, na moje vprašanje kaj počnejo, ja sledila tirada, sem psiholog, s kamerati potujemo mal, bili smo...... gremo......... what about your.......... I am retired ( za une ki ne znajo angleško, to je drug izraz za student ), ja, pa kaj ste delali prej, pride direkt vprašanje, tako da po desetih minutah vemo vsi vse o vseh.  ( no, manj ali več ).

Sedaj se mi več res nič ne ljubi več, grem spat, soba pa taka, da lahko v kovček dam valiko bombo, bo ravno prav, ko explodira vse razporejeno, .......... no to je že, saj poznate moj smisel za redoljubnost......... uf, zdravila moram vzet (  saj veste tista za lepo postavo )  vzimam jih redno, razen ko pozabim.

E pa za danes je res dovolj ( pri meni je ura22 34 ), torej je še danes

ežoj

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

25. feb 2011 7:42

Sam da nisi pozabu na nas, ežoj

Ja, pa hvala, ker si nas naučil novega angleškega izraza za študenta

Blanchy

neznan uporabnik

25. feb 2011 8:47

Po moje so tisti grmički nafta?

japaja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

25. feb 2011 9:13

ežoj je napisal/a:

Ma a ste opazile kolk un turist ima elegantno postavo, pravi športni tip. V ozadju se vidi veliki most čez parano: viktoria.

Pa sploh te reka Parana prevzame po velikosti. Ko vidiš veliko morsko ladjo na reki, se ti zdijo one na donavi kot igrače:

ežoj

Parana  v jeziku staroselskega ljudstva Tupi pomeni »(velika) kot morje «. To sem našla tukaj .  Jaz, treble, sem ežoja pošiljala fotografirat veliki jez hidroelektrarne na Parana. Šele pozneje sem prebrala, da je sicer res na Parana, ampak nekje vmes med Brazilijo in Paragvajem .

Ežoj, lepo potuj, pa na slikce kakega dračja ne pozabi, lepooooo prosimoooo (rimljanka je v internetni praznini, pa se kar jaz štulim zraven tudi v njenem imenu ).

lp

cervus

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

25. feb 2011 13:25

Mene pa zanima ta tema v kopalnici. Da ni spet to podobna finta kot s sobo za tri osebe, pa kufri na sredini pa to....... Na tak način se človek lahko zgovarja da ni nič videl... Ma me skrbi, da ni bila tudi torta v kopalnici ker jo ni videt. lp Vesna

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

25. feb 2011 16:19

ej ežoj, moja botanika je na psu, ampak mogoče so pa tisti grmički yerba mate? Ali so pa tisto bolj kot nekakšna mini drevesca, kaj pa vem. Lepo se imej še naprej! Sonja

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

25. feb 2011 21:40

Ej, berny, tule dobim samo beli kvadratek z rdečim iksom, kar mi čisto nič ne spominja na grm mate. Nekaj je vmes mrknilo..... janko1

ežoj  

25. feb 2011 23:45

Danes neki grem po cesti in opazim tole:

Pa, tale španščina niti ni težka ( si mislim ) glej kako imajo tukaj urejeno, je že določeno kje naj teroristi nastavljajo bombe, ja kaj češ, druga država ( celo celina ), druge navade.

Potem se zakadim po mestu, da si ogledam vse tiste " destinacije ", ki so za turista mus: nekakšen center mesta, z enim velikim delom namenjenim le pešcem, to je ko prodajajo vso tisto kramo, ki jo ( po moje ) nihče naj ne bi potreboval, pa se očitno motim, kajti tare se ljudi, ne vem če tudi kupcev. Jaz si zberem v bližini nekaj muzejev, ki si jih bom ogledoval, čeprav, zunaj evrope je praktički škoda hodit po muzejih, ni nič kaj pametnega. Najhprej si ogledam nekakšen spominski muzej, muzej, ki to ni, to je le mesto, arest, morda celice, kjer so tukaj za časa diktatorskega režima v letih ( se mi zdi ) cca 1976 do 1983, zapirali in mučili ljudi, od katerih je večina izgionila neznano kam. To, naj bi bil opomin predvsem nam, ki smo si izbrali kapitalizem kot zvelićavni sistem. Ko bodo tajkuni pokradli vse kar se da, oblast  ( naša, kapitalistična, ki dela za dobro vladajočeg razreda, torej kapitalistov ) bo že uredila zakone, da še naprej kradejo, saj veste, glavni moto, povečevanje dobičkov, ki ga zapovedujejo guruji kapitalizma je le treba izpolnit, izkoriščanemu razredu osztane le upor, torej revolucija............. uf, me je spet zaneslo.

Ogledam si še museo historico povincial marques de sobremonte, še najbolj te prepričajo argumenti, ki so jih imeli španci pri šiurjenju krščanstva:

pa še nekakšen mestni muzej ( museo de ciudidad ), museo de arte religioso  ( topov imam dovolj ) in museo provincial de bellas artes pa spustim. Grem naprej, tuhtam kaj bi, bo treba na kosilo, ko srečam možakarja v uniformi, na reveru srajce piše " bomberos ", pa nobene bombe ni videt, da bi nosil. Čaki, čaki, to glih ne bo v redu, saj je res druga država ( celina ), ampak, da bi pa teroristi hodili okoli v uniformah, s oznakami kateri celici pripadajo, mi nekam ne gre v račun. Kaj pa čem, pogledam v slovar in najdem: bomberos = gasilec. E *ebiga tale podobnost me mal zanesla.

ežoj

ežoj  

26. feb 2011 0:37

Torej, išćem kosilo, in, ta boljkša restavracija v Cordobi za pečenje na žaru, Že vem kaj čem: bife de chorizo. Nimajo, un priporoiča neki, niti nevem kako se mu reče. V redu, zberem vino tinti, nek kaberne souvignon. On prinese moje kosilo:

Kaj pa je to mladi mož? ( ga napi*dim ), kje pa je tu videti kakšna maščoba. A sem ti jaz morebit videt kot kajšna senorita ( pa brez povdarka na zadnja dva zloga, pa čeprav sem danes ves skopan, obrit in nasprejan kot da bi bil )?

Kaj pa čem, pojem tisto, in si mislim, ni ga mesa, če se ga ne drži nekaj maščobe.

Naj bo to za danes dovolj.

ežoj

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8900

26. feb 2011 1:28

Jaz sem že mislila, da na "šahti" piše Livar Ivančna Gorica.

Starina, drži se. Aha... kaj pa kaj sladkega?

Pozdravček!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti