23. feb 2011 22:03
Torej, jutri odhajam za Cordobo, nekje 700 km na zahod. Tukaj že plačal prenočišče. Tale "dorm" ima tudi svoje prednosti, za tri dni stane mejčken več kot soba za en dan. No, vse ima svoje prednosti.......... mi študenti smo taki in drugaćni. Pa, ko sem že pri študentih, tale argentinski kapitalizem , se mi zdi, je rahlo bolj prijazen od drugih, to mislim predvsem s stališča šolstva. Imajo dobro razvito mrežo javnega šolanja, vključno s univerzo in ni nikjer nobene šolnine ali kaj podobnega, Vsak se lahko šola ( seveda si mora sam preskrbet knjige, bivanje, prehrano ) kar se mi zdi, da se nekaterim argentincem tudi zdi rahlko odveč. Tudi privatne univerze so ( ki verjetno zelo negativno vplivajo s svojim višjim slojem, kar pripelje do kakšnih rotarijancev ali kakšnih drugih elitističnih klubov, katerih moto je nakrademo milijon, damo v dobrodelne namene sto tisoč in naj nam bodo vsi hvaležni................... pa me je spet zaneslo ).
Nekje piše, da Rosario živi s reko Parano. Po dveh dneh bivanja tukaj, bi rekel da je res tako. Veliko ljudi je zmeraj ob reki, veliko je jogerjev ( jogerk, seveda tudi, celo še več jih je kot jogeerjev ).
Tale španščina je tudi hecna, sem že razvozlal, kako je z ženskami: čikita, čika, muhera.......... je enostavno po velikosti košarice. ZZa pivo mi pa ne gre: če naročim carbesa čiko, me popravijo, čikito, če rečem čikito, me popravijo čiko. *ebiga, bom že razvozlal.
ežoj