Ežoj in argentina

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

8. mar 2011 9:57

Ne, meni so v resnici carji tisti, ki prepoznajo rožice in vedo, kam spadajo. V otroštvu mi je bila botanika zelo blizu, ampak nekje od trinajstega leta dalje so me knjige, teater, družboslovje, film....čisto okupirali in je znanje botanike obledelo.

Imam zelo veliko spoštovanje do lepe krajine in krajinske arhitekture.

Glede gojenja ločnic (če je to del nacionalne folklore)- ta talent je šel mimo mene (ali pa jaz mimo njega).

Vendelina jr.

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

8. mar 2011 10:07

Reca je napisal/a:
Ežoj, nič se ne boj za bob, velik je že, oplela sem ga, pa včeraj sem ti prah pobrisala po hiši. redno prideš ti bom še peč zavkurila, da te ne bo zeblo ko se vrneš tako da ne skrbi. Kar mirno se potepaj, vse bo porihtano. Našla sem še eno čokolado in pol v shrambi pa ne vem, jo lahko pojem, ali je od jade? Da ne bo kaj narobe, saj veš.

lp Vesna

, Reca, čokolada je za miši, prosim lepo!

lp

mzm

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

8. mar 2011 10:11

Ja, kam sta pa japaja zaprli? Bo revče še gripo dobilo v tistem ribniku zunaj Ognjič

neznan uporabnik

8. mar 2011 15:04

je preživela. Se je začasno spremenila v

(Ežoj, kmalu se vrni, da me odtajaš press)

japaja

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

8. mar 2011 20:25

Reca, še v skrinjo poglej, meni je tista akcija 'čiščenje skrinje' malo sumljiva.

tulka

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

8. mar 2011 21:55

*ebiga, rosie,

a veš kolk tukaj  ( v Puerto Madrynu ) piha, ne moreš verjamet. Če bom še srečalk unega turista, bom prosil za fotografijo bolj od blizu, tako, da se bodo videli kakšni detajli ( če pa me zaradi tega praviš v kakšno nerodno situacijo, ti vrat zavijem ( ko pridem nazaj ).

Drugač, kolk so udobni tele avtobusi v Argentini je prav neverjetno. Prepotoval sem z avtobusom polovico ZDA in polovico Kanade ( s Grayhound-om ) ampak tole se ne more primerjat. V čeraj, po odhodu iz Bariloče, so takoj postregli s mejhnim prigrizkom. po odhodu iz naslednje postaje ( Esquel ) pa z ureng večerjo, kot vna letalih, s  nekaj btoplega, vino tinto ali koka kola ali voda...............

Tukaj sem pravzaprav mislil mal poležavat, pa te pritegnejo vabila za naivne turiste, češ, gremo gledat slone, avtohtone, kot, da smo turisti po  župi priplavali, pravijo, tudi leve. Saj vem, kaj se bo zgodilo, nekaj krav bodo prebarvali in nam jih bodo pokazali zelo od daleč, češ, da so se pojavili levi, in, da je nevarno se približat, mi pa bomo videli en k... . Delal sem se, kot, da jim verjamem, naj mislijo, da so me nesrali, ampak se jaz ne pustim. Mal me skrbi, prevozili bomo nekje 400 km v nekem nacionalnem parku, napovedano lepo vreme, piha kot hudič, idealno, da te prevari in nekaj fašeš, v takem soncu in pihanju ( sence pa od nikoder ). Sem že nekaj kupil, da naredim, da  si zvežem klobuk, kupil kremo s faktorjem .............. pa *ebiga, če me pobere, povejte naprej, da so me nategnili.........., češ. da bom videl slone-

Kakorkoli, če preživim, se jutar oglasim.

Na avtobusu pa ni bilo zajtrka ( Prispeli v Puerto Mydran nekje ob sedmih, pol sem našel eno slkaščičarno, se spomnil stane in jade, in evo, moj zajtrk:

limonina piota in kava.

Priznati pa moram, da imam rahlo slabo vest zaradi sladkarij: Argentinci so znani, kot najbolj sladkosnedi v južni ameriki, jaz pa zaradi vročine, konzumiram veliko piva in ( manj ) vina in mi se sladko nekako ne vklopi. Bariloče, je znan po čokoladi ( niti poskusil nisem ) cela Argentina po sladoledu, tudi še poskusil nisem.

Bodi za enkrat dovolj, skrbi me, da mi besedilo ne izgine, kot se mi včasih zgodi.na je znana po sladoledu in tudi tega še nisem poskusil

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 08. 2011 21:59

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

8. mar 2011 22:12

Drugač, Ognjič, vseen so me prevarili, da hrem v karpate občudovat dolino. Ni bilo nič kaj posebnega, plačaš avtobus in žičnico na cero kampanela in pol  slikaš, nekaj takega:

Tole moje se tudi bliža koncu, polovica časa je za mano, polovica poti že tudi, danes kupil avtobusno vozovnico za Buenos Aires, torej že vso pot za domov imam že plačano ( no, manjka še prevoz do letališča v Buenos Airesu ).

O slabih stvareh pa pozneje.........

ežoj

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

8. mar 2011 23:03

Ah, Ežoj, un turist ti bo zihr grozil, ker te ne pozna. Ti mu samo reci, da ga pozdravlja rosie, teta iz Slovenije. Boš videl, se bo takoj umiril, pa če za en pir ti bo dal. Te res ne bi hotela v kakšno nevarno situacijo spravit, no. Uživaj do konca! rosie

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

8. mar 2011 23:05

Uh, kolk je pa ta slikca lepa.....

lp

cervus

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

9. mar 2011 19:45

No hvala bogu vsaj kakšno pametno slikico si prilimal...  Mislim tisto z zajtrkom.

jade

Sporočilo je spremenil(a) jade dne 09. 2011 20:17

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti