8. mar 2011 21:55
*ebiga, rosie,
a veš kolk tukaj ( v Puerto Madrynu ) piha, ne moreš verjamet. Če bom še srečalk unega turista, bom prosil za fotografijo bolj od blizu, tako, da se bodo videli kakšni detajli ( če pa me zaradi tega praviš v kakšno nerodno situacijo, ti vrat zavijem ( ko pridem nazaj ).
Drugač, kolk so udobni tele avtobusi v Argentini je prav neverjetno. Prepotoval sem z avtobusom polovico ZDA in polovico Kanade ( s Grayhound-om ) ampak tole se ne more primerjat. V čeraj, po odhodu iz Bariloče, so takoj postregli s mejhnim prigrizkom. po odhodu iz naslednje postaje ( Esquel ) pa z ureng večerjo, kot vna letalih, s nekaj btoplega, vino tinto ali koka kola ali voda...............
Tukaj sem pravzaprav mislil mal poležavat, pa te pritegnejo vabila za naivne turiste, češ, gremo gledat slone, avtohtone, kot, da smo turisti po župi priplavali, pravijo, tudi leve. Saj vem, kaj se bo zgodilo, nekaj krav bodo prebarvali in nam jih bodo pokazali zelo od daleč, češ, da so se pojavili levi, in, da je nevarno se približat, mi pa bomo videli en k... . Delal sem se, kot, da jim verjamem, naj mislijo, da so me nesrali, ampak se jaz ne pustim. Mal me skrbi, prevozili bomo nekje 400 km v nekem nacionalnem parku, napovedano lepo vreme, piha kot hudič, idealno, da te prevari in nekaj fašeš, v takem soncu in pihanju ( sence pa od nikoder ). Sem že nekaj kupil, da naredim, da si zvežem klobuk, kupil kremo s faktorjem .............. pa *ebiga, če me pobere, povejte naprej, da so me nategnili.........., češ. da bom videl slone-
Kakorkoli, če preživim, se jutar oglasim.
Na avtobusu pa ni bilo zajtrka ( Prispeli v Puerto Mydran nekje ob sedmih, pol sem našel eno slkaščičarno, se spomnil stane in jade, in evo, moj zajtrk:
limonina piota in kava.
Priznati pa moram, da imam rahlo slabo vest zaradi sladkarij: Argentinci so znani, kot najbolj sladkosnedi v južni ameriki, jaz pa zaradi vročine, konzumiram veliko piva in ( manj ) vina in mi se sladko nekako ne vklopi. Bariloče, je znan po čokoladi ( niti poskusil nisem ) cela Argentina po sladoledu, tudi še poskusil nisem.
Bodi za enkrat dovolj, skrbi me, da mi besedilo ne izgine, kot se mi včasih zgodi.na je znana po sladoledu in tudi tega še nisem poskusil
ežoj
Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 08. 2011 21:59