Ežoj in argentina

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

24. feb 2011 14:19

Ežoj, lepo te prosim, izdaj nam, ali sta bila s tistim študentom ki noge namaka in maha vsem nam skupaj na kosilu. Hrane je namreč videti zelo veliko, za enega študenta odločno preveč. lp Vesna

neznan uporabnik

24. feb 2011 14:30

Če se greš projekt Prehodil sem vsa morja in reke sveta, ni hrane nikoli preveč

(neki u rekama i moru - a drugi u lavoru press)

japaja

Pokora  

član od: 21.2.2007

sporočila: 12

24. feb 2011 15:15

Ežoj, ravno sem slišala da so v BA pred kratkim odprli muzej od The Beatles, če bi te slučajno zanimalo. Sej vem da vi študentje niti ne veste kdo so bili te čupavci, pa vseeno Pokora

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

24. feb 2011 17:35

Ežoj, hvala za turista, ki nam veselo maha, čeprav nas ne pozna, še posebej pa hvala za kužka res si kul s tem razvozlavanjem jezika, čist na izi, jaz bi bla sigurno vsa zaskrbljena... Pa ful dobro kosilo JanisJoplin

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

24. feb 2011 18:44

Ne ampak res, no Ežoj, preveč ti bo cuker padel ...

jade

irena66  

član od: 22.4.2009

sporočila: 747

24. feb 2011 19:25

A ti pošljem mal paklave po tvojem receptu, da ti res ne bo preveč cukr padu pol si bomo pa očital, da nismo poskrbel za tebe.

Lepo potuj.

irena66

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

24. feb 2011 23:04

Ežoj pa danes štrajka.

Blanchy

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

24. feb 2011 23:25

Ja, pa veste kolk dela ma v enem največjih študentskih mest?!

lp

mzm

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

25. feb 2011 0:58

Ma a ste opazile kolk un turist ima elegantno postavo, pravi športni tip. V ozadju se vidi veliki most čez parano: viktoria.

Pa sploh te reka Parana prevzame po velikosti. Ko vidiš veliko morsko ladjo na reki, se ti zdijo one na donavi kot igrače:

Pa drugač, se na sliki, na drugi strani vidi otok,Parana je še za otokom. No, tole pa tudi ne gre brez žrtev: včeraj sem v tem sprehodu pri reki, izgorel od sonca in sem rdeč kot rak ( po rokah in obrazu ). Za povrh je v hostlu zmanjkalo elektrike in so uporabljali nekakšen generator. Kopalnica je bila čist v temi.......

tbc

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

25. feb 2011 2:13

..............( se opravičujem, da ste tako dolgo čakali, gazdarica je spekla pico in nas vse povabila ) in se ni dalo nič, niti skopat, obrit, to pa zaradi tega, ker kopalnica nima nobenega okna, tudi soba je bolj švoh z okni, pa sem se praktički v temi spakiral. Naslednja postaja, kot sem že povedal je Cordoba, kakih sedemsto kilometrov severozahodno od Buenos Airesa. Pokrajina je pravzaprav dolgočasna, pogledaš skozoi okno vsako uro in se ti zdi enako: polja do " horizonta " vse " monokultura, eno je koruza, drugo še moram izvrtat kaj je, nekaj zelenega, kot kakšni mini grmiči. Tako nekako je videti pokrajina iz avtobusa:

Pridemo v Cordobo vso deževno, vzamem taksi, da me pripelje do hostala. Ko prvič nekje prihajaš, sploh ne veš, kaj boš našel. V tistem hostlu v Rosariu, se mi zdi, nobenega tujca, vse domačini, nobeden ne zna angleško, jaz se tudi s mojo španščino nikamor ne silim ), sam sedijo v tistem skupnem prostoru, gledajo TV, se mi zdi fuzbal,................. *ebiga, kaj čem z njimi. Pridem tukaj, pokukam v kuhino, eni fanti kuhajo večerjo. Helou boys.................... eni avstralci potujejo okoli............. skratka, tukaj bom kaj pokazal od sladkega, namreč, bom kupil torto in je bomo skupaj pojedli, če kupim sam za mene je preveč...........

Pa drugač, skor sem hotel pohvalit Argentino,kako ni nobenega mrčesa, nobenih komarjev, pa bi se v jezik vgriznil: včeraj so me na tisti Parani, komarji pošteno popikali ( muhe pa še vseen nobene nisem videl ), predvsem po nogah.

Meni se tudi tale njihova mesta zdijo mal hecna, vsaj glede predmestja. Tukaj so parcele za hiše zelo majhne, se mi zdi toliko kolikor je hiša velika. Nikjer nobenega vrta nič, morda zaradi tega je taka uporaba  ravne strehe-terase, za sedenje na njej, pa še to le v okoliči BA, drugam se mi zdi manj. V okolici BA ni videti tistih rezervoarjev, ki jih je prej omenila adalbert, naprej proti Rosariu in še naporej pa so, videti so takole:

Na sliki so lepo vidni ti rezervoarji, pa ne vem zakaj so, a je to rezerva ko zmanjka vode............

Pa drugač, se pokrajina zdi zelo prijazna, na videz: vse je lepo "frišno" zeleno, kot pri nam v maju, pa je sedaj skor začetek jeseni.

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti