Ežoj in argentina

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

21. feb 2011 15:06

ežoj je napisal/a:

Pa drugač, potovanje, ogled in spoznavanje novih krajev, ljudi te pravzaprav obogati, ko vidiš, kako ljudje povsod živijo, v različnih pogojih. Zanimivo je delat tudi primerjave ( seveda si ne drznem vcleči kakršne koli ad hoc zaključke ). Recimo, če primerjam Kanado Argentino in Čile, po številu prosjakov na cesti: kolikor jih vidiš v Torontu v enem dnevu jih v čilu ne vidiš niti v enem mesecu, v BA pa še manj. Kako to razumeti, če primerjaš ekonomsko moš dežel? Ah, pa spet pridem do kapitalizma, svetovne revolucije...........

ežoj
Ežoj, najprej lep pozdrav (se vključujem nekoliko pozno)! Nekoč mi je nekdo razlagal, da je življenski moto latinoameričanov: Kar lahko narediš danes, lahko prav tako narediš tudi jutri! A to še drži? sonci

neznan uporabnik

21. feb 2011 16:06

Naj te potolažim:

Smo se že sami radiral in so nas pristojni radiral.

In kaj je to kej tacga?

Zdej pa -  namesto da igraš kmečko nevesto, bodi dec in se izmotaj iz situacije, brez da "druge" vpletaš v to.

Kar si reku si reku

Ne vem pa, kako je bilo s tistim tvojim tovornjakarskim potovanjem? Če ti kaj ni pasalo, si šel kar ven al kako?

Že ko si pred časom opisoval razloge za donatorstvo, mi neki ni štimalo. Pa ne slovnično, pustimo to. Zelo lepo si objasnil zadevo. Kar preveč lepo, da bi bilo res. In če si doniral, to ne pomeni, da lahko delaš kar češ.

japaja

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

21. feb 2011 16:40

Klopca v parku je kot pri nas, toda drevje je povsem drugačno. Malo si se "poredu" . Verjetno ti dobra hrana tekne enako, kot meni.

Migla

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

21. feb 2011 20:52

Za Ežoja imam eno  veliko prošnjo: da izmeri največji  argentinski šnicl, ki mu ga bodo prodali, ali ki mu ga naj bi prodali.

Ko sem še drsala gimnazijske klopi, je za mano sedel en reprezentant v smučanju in je bil Križaj  še en tak lik, da  sploh nismo štartali na kartice, ki jih je Križaj  podpisal, so bili naši smučarji v Argentini na poletnih pripravah. Pri nas prazni kavlji za meso, tam pa bojda šnicli, veliki kot cel krožnik, taki okrog 40 cm.

No, dober, tip, ki je to pripovedoval, je imel res najboljši zadek v raredu, v katerem je bil presežek fantov,  ni bil posebno bister,  saj še pred maturo sploh ni tekoče bral, zato mu tudi tistega  o gromozamskih šniclih nisem zares verjela. Mogoče pa si je le pravilno zapomnil, nenazadnje je danes odvetnik.

Torej: Ežoj, preveri premer šniclov, za mene in kaka fotka bi prav prišla.

Prijetno potovanje in dajaj fotoparata iz rok.

F r i n a

Sporočilo je spremenil(a) frina dne 21. 2011 22:02

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

21. feb 2011 21:10

frina je napisal/a:

je imel res najboljši zadek v razredu

F r i n a
do solz JanisJoplin

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

21. feb 2011 22:48

Argentinski stejki so znani kot gromozanski. Tudi do 1/2kg, če imam točno informacijo. In rožnati. Verjela boš pa itak Ežoju!

naor

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

22. feb 2011 2:50

frina je napisal/a:

No, dober, tip, ki je to pripovedoval, je imel res najboljši zadek v raredu, v katerem je bil presežek fantov,  ni bil posebno bister,  saj še pred maturo sploh ni tekoče bral, zato mu tudi tistega  o gromozamskih šniclih nisem zares verjela. Mogoče pa si je le pravilno zapomnil, nenazadnje je danes odvetnik.

Torej: Ežoj, preveri premer šniclov, za mene in kaka fotka bi prav prišla.

Prijetno potovanje in dajaj fotoparata iz rok.

F r i n a

Sporočilo je spremenil(a) frina dne 21. 2011 22:02

Ežoj, preskoči mojo pisarijo.

Joj, , pa kok lepe pulovre je nosu!!!

Frina,

Tole podčrtano je pa eden najbolj vidnih znakov dislekcije, o čemer se včasih ni govorilo. Nikakor ni znak neumnosti, če imaš težave s tekočim branjem. Pravzaprav je kar nekaj zelo priznanih in uspešnih ljudi na svetu dislektičnih

Spet smetim, damn.

Vanja

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

22. feb 2011 3:28

Danes se odjavim iz hostla, prej grem na pošto, da kupim znamke za razglednice. Pošta začne delat ob deseti in mal je trba počakat. OK, počakamo, ko se odpre, vzamemo številke, kot v leklerku za ribe ( matr, omega tri mi je čisto na nuli, še bo padel v kakšno komo ) in se vsedemo. Pride možakar in reče, da bojo začeli delat čez sinko minuto. V redu pogledam na uro da bom ugotovil katera številka je sinko. Čez osem minut začnejo delat in je trorej jasno: sinko je po špansko osem. To je tisto, učenje v praksi, *ebeš ti knjige in kaj noter piše ( ima prav uni moj kulinarični prijatelj, ki ne mara knjig ). Ko sem se to naučil, naučim se še zraven, da so znamke zelo drage in, da bom razglednice poslal iz Ljubljane, pa saj so tukaj napisane in datum je ta pravi, eno figo je važno če so se poljale čez lužo v poštnem letalu ali mojem kufru.

Glede Buenos Airesa morda še kakšna beseda: Parkov ni prav veliko, vendar se to nekam ne pozna, bodoči, da je veliko drevja na cesti. Nekaj parkov imajo takih kot naši, nekaj je takih po ameriškem kopitu: odprti so od…….. do ostali čas so zaprti. Manjka le ameriški natpis: če boste tam v nepravem času, vas bomo ujeli zaprli in kaznovali. Morda tukaj tega ne delajo, ali pa se stem ne hvalijo. V parkih se da videti tudi kakšen intelektualc, ki je omagal pod bremenom svetovne gospodarske in politične krize pri poskusu reševanja si je pomagal ( brezuspešno ) tudi s kakšno steklenico. Vendar jih ni prav veliko in niso moteči.

Dragička, tisto namakanj nog nisem pozabil, le da nikjer, do Ria de la Plata nisem prišel do vode. KO sem se vozil z avtobusom do Rosaria, sem videl, kje se to da naredit, tako da bo to urejeno po vrnitvi v BA.

Za avtobus sem iskal stojišče na strehi, žal ga niso imeli, tako, da bo ostala ta izkušnja nerealizirana. Pot do Rosaria brez problemov: ni me nič zeblo navkljub klimatizado natpisu na avtobusu. V Rosariu nekaj potepuških psov je bilo videti. *ebeš ti mesto, kje ne živijo potepuški psi in cigani. Tam ne živijo niti dobri ljudje ( tole je neka stara modrost, ni zraslo na mojem zeljniku ). Cotico, uno, ki je držijo šnirnice,

ustrezno spuščene, za une, k nosijo majčke, dekolteji za dve številki večji…………… . Tukaj se mi dopade zaradi temperature, ki je zelo visoka, vendar se v tej vročini zelo dobro počutim. Verjetno je razlika v vlažnosti, čeprav ne razumem zakaj, tudi tukaj je veliko vode. Drugač, Rosario je znan po : Če Gevari ( je iz Rosaria ), tukaj je bila narejena in izobešena prvič argentinska zastava ( tukaj imajo spomenik zastavi, danes bil pri njem ), pa iz Rosaria je un znan fuzbaler Mesi ( igra nekje v Evropi ). Drugač, tako kot BA se mi tudi Rosario zdi kot čisto evropsko mesto ( karkoli to pomenilo, pomeni pa » evropskost po merilu slovenskega podeželja » če si mal sposodim B. Gradišnika, upam, da ne bo zameril ).

Bodi dovolj za danes , še nekaj slikic:

tole imajo argentinci za nacionalno rožo, to je drevo, vendar so žleht, evo kaj naredijo, da otroči ne plezajo[vrazicek:

[img]http://www4.slikomat.com/10/0222/oba-IMG-85.jpg[/img}

ežoj

ežoj  

22. feb 2011 3:37

Tole gor ni neki v redu:

ežoj

ežoj  

22. feb 2011 3:48

In iz BA:

[img//www4.slikomat.com/10/0222/8zf-IMG-85.jpg[/img]

in današnje kosilo v Rosariu:

][/url]

]

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti