10. feb 2015 9:10
marjja, če tvoja opomba leti name, potem spet vidiš duhove tam, kjer jih ni. Jaz pač nisem evforičen tip, časi vznesenosti in istovetenja z junaki so me minili. Vsekakor pa izrekam ekipi Mazejeve vse priznanje, ki je možno, in tudi globok poklon za vse, kar je naredila, ona in njena ekipa. Prav zaradi moči, ki jo ekipa ima zavoljo doseženega, in to so dosegli s svojim neumornim profesionalizmom, lahko morda zmrdata smučarsko zvezo, ki ni več to, kar je včasih bila. In včasih je bila, če me spomin ne vara, izjemno dobro organizirana in tudi uspešna, delovala je pa seveda v drugačnih časih. In je postavila temelje slovenski smučariji. In seveda so se vmes dogajale bedarije, kot so bili spori z Matejo Svet, ki je zavoljo nekaterih dogajanj kariero prekinila pri 22 letih.
Vmes se je seveda spremenilo še marsikaj, vse je šlo v velik biznis. V katerem uspejo najboljši in najbolj vztrajni, tako psihično kot fizično.
Lahko torej dojameš, da se nekateri uspehov veselimo tudi na drugačen način kot zgolj evforično? S spoštovanjem vsega, kar naredijo?
In Mazejeva je šampionka od glave do pete. S svojo ekipo, saj trenira in tekmuje neodvisno od slovenske ekipe, in tudi za SLO ne bo nastopila na ekipni tekmi, ker ne želi trošiti svoje energije za nepotrebne nastope. Tako je odgovorila na vprašanje, zakaj ne bo tekmovala v ekipni tekmi. Zveza nič za njo, ona nič za ekipo, bi lahko prevedli.
Država pa je za šampionko vsaj nekaj malega naredila, ko jo je zaposlila v policiji, ji vsaj delovna teče in prispevke ima plačane. Vsaj nekaj, kajne.
mamamia
Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 10. 2015 10:26