Rada bi spekla navadne čokoladne mafine ampak ker mi je od macaronsov ostalo nekaj mascarpone sira (okrog 250g) me zanima če ima mogoče kdo recept mafinov z mascarpone sirom.
Lep pozdrav
inesxstar
Rada bi spekla navadne čokoladne mafine ampak ker mi je od macaronsov ostalo nekaj mascarpone sira (okrog 250g) me zanima če ima mogoče kdo recept mafinov z mascarpone sirom.
Lep pozdrav
inesxstar
10. feb 2011 18:53
seveda lahko, kar dodaj ga v testo za muffine, še bolje pa, okrasi jih s kremo iz mascarpona, bodo lepi cupcakes :) EvaLuna
11. feb 2011 14:17
Meni je pa mascarpone tak ful čuden okus... Tako, da okrasila jih sama nebi, za v testo me pa zanima kak je okus. xxs
11. feb 2011 14:20
xxs je napisal/a: |
Meni je pa mascarpone tak ful čuden okus... Tako, da okrasila jih sama nebi, za v testo me pa zanima kak je okus. xxs |
12. feb 2011 8:22
Točno to, kot opisuje Katarina K, jaz nisem napisala, ker sem mislila, da je samoumevno...taka krema je za prste polizat. Sicer se pa tudi okus mascarponeja razlikuje od proizvajalca do proizvajalca, meni osebno slovenski niso tako všeč, boljši so mi italijanski iz Eurospina recimo. EvaLuna
12. feb 2011 8:23
Za v testo pa ni problema, pride podobno, kot če bi dodal recimo kislo smetano, ni kaj izrazitega. Rada ga dodajam v miške, letos bom spet naredila take za pusta. EvaLuna
12. feb 2011 13:47
Ravnokar sem našla en recept, niso ravno mafini, ampak vsebuje 250 g sira MASCARPONE: 6 jajc, 12 dag sladkorja, 18 dag moke, 1 žlička pecilnega in 1 vanilin sladkor NADEV: 250 g sira MASCARPONE ALBA, 2 dl alpske smetane, 3 žlice sladkorja, 3 dl hladne expres kave. Potrebuješ še sladkorno moko ter maslo in drobtine za pekač. Kratek postopek: beljake stepeš v sneg ter jih na koncu dodaš testu: rumenjaki + sladkor + moka s pecilnim + vanilin = mešaj, da nastane gladka zmes. Vlij v pekač ter peci 20 min na 180 st.C. Ko se ohladi, daš na pol in prelij s kavo. Nato namaži s pol kreme (mascarpone + sladka smetana + sladkor), prekrij ter položi drug del testa. Posipaj s sladkorno moko. Vsaj dve uri naj počiva v hladilniku. Pa dober tek! NETTYKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pustne miške
Evitine Jakobove pokrovače