10. feb 2011 18:17
Pti Donni Leon mene sicer zmoti grobost in podcenjevalnost do Slovanov, ampak ko gospa Brunetti kuha in gospod Brunetti je, se mi pocedijo sline. Dobrojedka
10. feb 2011 18:17
Pti Donni Leon mene sicer zmoti grobost in podcenjevalnost do Slovanov, ampak ko gospa Brunetti kuha in gospod Brunetti je, se mi pocedijo sline. Dobrojedka
11. feb 2011 9:15
Sem avtorica teme, hvala vsem! Spominjam se, da sem ene knjige od navedenih že prebrala.. a je poteklo že toliko časa vmes, da bom še enkrat... Naredila sem si pa tale seznam: 1)Kot voda za čokolado – Esquivel 2) La cucina- Lily Prior 3) Suši za začetnike 4) Marko Zorko: Knjiga mrtvih. 5) Hrabal: Stregel sem angleškemu kralju. 6) Hawes: Ekstra deviško. 7) Mark Crick, KAFKOVA JUHA 8) Peter Mayle: Leto dni v Provansi 9) Peter Mayle: Hotel Pastis 10) Kerry Greenwood;Prevarane slasti - O pekovki in kolačkih Danes grem v knjižnjico in upam, da kaj najdem. Sem še odrta za predloge o knjigah - romanih, kjer je hrana "povzdignjena". bambika
12. feb 2011 1:35
Sneguljčica. Ne me prepričevat, da jabolko ni hrana.
F r i n a
18. feb 2011 12:20
Okus po ljubezni imam že doma in jo večkrat preberem
23. feb 2011 7:26
Ravnokar prebrala Gospodinja, da te kap. Čudovita knjiga. Podobna je Okusu po ljubezni. Gre se pa o odvetnici, ki se ji življenje obrne na glavo in se naenkrat znajde v vlogi gospodinje. Sprašuje se zakaj neki se škrob uporablja med likanjem srajc, kako se opere perilo, zakaj potrebuješ vrečko za sesalec, zakaj jemo humus in podobno. Duhovita, napeta, s kulinaričnim pridihom in z veliko ljubezenskimi zapleti. Glede na to, da sem jo prebrala v pičlem dnevu, toplo priporočam :) Sporočilo je spremenil(a) Leyla_ dne 23. 2011 07:28
1. maj 2011 10:48
Pozdravljene... Tudi sama berem žepnice s kuharsko tematiko...tako sem prebrala... - Anthony Capella - Recep za ljubezen ter Okus po ljubezni Iščem pa žepnico od Lily Prior - La Cucina, tako da če jo ima kdo, bi jo z veseljem odkupila za simbolično ceno. Namreč knjigo se da dobiti le še v trdi vezavi, kar mi pa ni interes. Lp ruška
17. mar 2012 8:01
Ola moje dame
Mi lahko pomagate/zaupate še več oz. kar GORO knjig s kulinarično tematiko,katere se navezujejo na mojo omiljeno Francijo; tipa ZAKAJ FRANCOZINJE NISO DEBELE.
Za vso pomoč se iskreno zahvaljujem, želim NAJLEPŠI KULINARIČNO DIŠEČ IN VROČ vikend, ter veliko, velikoooo smeha in dobrega vina.
Vsem pošiljam , pa
pol pa hitro porečem
, ker vedno take osladne pozdrave in želje pišem
28. mar 2012 20:03
Prebral: Leto dni v Provansi (sedaj si nalagam serijo) ter Knjiga mrtvih. Perfektne knjige...pa tudi FRANCOZINJE, pa EKSTRA DEVIŠKO. Ufff kakšni dobri romani!
Nič, nove knjige že čakajo!
29. mar 2012 11:54
Za ljubitelje Isabel Allende
Afrodita: Zgodbe, recepti in drugi afrodiziaki
5. apr 2012 21:43
Se eno sem ravnokar prebrala v tehniki hitrega branja, Moski, denar in cokolada. Recepte na koncu pa kar s klasicnim branjem.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
malo za hec | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Dušene školjke s pivom na sredozemski način
Kitajski kruh