Nafta

MOON  

član od: 18.6.2008

sporočila: 187

tema odprta - 8. feb 2011 18:39 | ogledi: 8.772 | odgovori: 8

Mož se je pri popravljanju rezervoarja pri kamionu polil z nafto.hlače in pulover mu sedaj tako smrdita, sem namakala v vodi s praškom cel dan, naslednji dan je še kar smrdelo, sem dala namakati še v vodo s kisom, on potem dala v pralni stroj prat, oblačila so še vedno smrdela.zdej pa vas sprašujem, če mogoče kdo ve s čim bi lahko oprala ta oblačila da se znebim tega smradu, saj zraven ne morem dati nobena druge cunje, saj bi vrjetno še tiste smrdele po nafti.Lp

MOON

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

8. feb 2011 19:20

Moon, najprej malo pomisli, kaj vse je v nafti; jasno, da z vodo ne bo šlo (saj se spomniš Mehiškega zaliva, ne?). Najbolj pri roki bi bil bencin - kar pa zahteva precej previdnosti, ker je zadeva pač gorljiva. In šele ko ta opravi svoje, bi se na plano potegnil ves arzenal, ki ga nadzorujejo Henkel, Beckmann, Procter&Gamble in podobni. pa veliko uspeha, lep pozdrav, Sonja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

8. feb 2011 20:22

Kar v kemično čistilnico - čeprav bo šlo (če bo sploh šlo) malo teže, ker si že sama poskušala očistiti.

lp

cervus

leptir  

član od: 1.4.2009

sporočila: 35

8. feb 2011 20:43

"preluftaj jih" pa spet prat leptir

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

8. feb 2011 20:45

V kakšnih hlačah in puloverju pa je popravljal rezervoar? Če v starih, bi jaz vse lepo pospravila v smeti.

Vilma

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

8. feb 2011 20:54

Daj nazaj v pralni stroj in operi še enkrat s praškom za pomivalni stroj (posodo). Sicer to nisem nikoli delal, vendar (tako po občutku) tisti bolje razmaščuje. Če se ne bo obneslo pa obesi nekam na sonce in čakaj, da izhlapi.

Sicer bi pa enkrat ob priliki odprli tudi neko debato na: Zakaj pralni praški ne perejo več!

LP

Sergej

MOON  

9. feb 2011 10:46

Hvala vam, sem oblačila še enkrat oprala,dala vmes med prašek kar dosti kisa.Malo manj smrdi, čeprav še zmeraj, zdej jih bom pa kar pustila ene par dni na balkonu naj visijo, da se dobro preluftajo, tako kot pravo leptir.Če ne bodo pa romale v smeti. Sergej C ta debata o pralnih praških bi bila zelo zanimiva. Lp MOON

leptir  

član od: 1.4.2009

sporočila: 35

10. feb 2011 10:21

sem imela podoben primer. Si je za BOŽIČ fant polil kavbojke s nafto. To je tako smrdelo. Sem jih 3x dala prat(samo hlače), pa ni nič pomagalo. Potem sem jih obesila ven v garažo(seveda pod streho). Sem pa čisto pozabila nanj. Tako sem jih po enem mesecu spet oprala in glej ga zlomka. Zgodil se je čudež. Ne smrdijo več. Mora nehat zaudarjat lp leptir

MOON  

10. feb 2011 10:24

Tudi jaz sem jih prala že 3x, sedaj pa kar visijo na balkonu in se zračijo.enkrat bodo že nehale zaudarjat.Lp MOON

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti