Rada bi spekla biskvitno testo BREZ JAJC za torto. Ali mi lahko kdo pomaga z receptom ali s kakršnim koli nasvetom!
Klavdija
Klavdija Šturm
Rada bi spekla biskvitno testo BREZ JAJC za torto. Ali mi lahko kdo pomaga z receptom ali s kakršnim koli nasvetom!
Klavdija
Klavdija Šturm
17. nov 2003 16:41
Recept za beljakov kruh. Če je to kot biskvit, ne vem: 7 beljakov 15 dag ostre moke 20 dag sladkorja v prahu (raje manj) 10 dag rozin (lahko koščke čokolade, orehi ipd.) 7 dag razpuščenega masla. Pa lep pozdrav!
18. nov 2003 9:14
Hej, Mbarbe, Klavdija je prosila za recept BREZ jajc! Tudi mene bi zanimal kakšen nasvet za peko brezjajčnega biskvita! Pozdravček!
11. avg 2004 11:18
Pozdrav! BISKVITNO TESTO-brez jajc sestavine: 100 g bele ali črne presejane moke 100 g krompirjevega ali koruznega škroba (Gustin) 100 g mleka v prahu 100 g sveže naribanega kokosa 100gsladkorja v prahu ali belega sladkorja 1 vrečka pecilnega praška 120 g masla ali rastlinske margarine 1/2 l mleka žlica grisa (pšenični zdrob) ali krušne drobtine za posutje pekača Moko, zdrob, pecilni prašek, kokos, sladkor zmešamo skupaj. Raztopite maslo ali margarino v malo mleka, odstranite z ognja in dodajte še malo hladnega mleka. Dobro mešajte vse sestavine in pazite, da se moka in ostale sestavine dobro razpustijo in je testo gladko. Pekač namastite in posujete z drotinami in pečete biskvit na temperaturi 180 C približno 20 minut. Biskvit je pečen. če ga prebodemo z zobotrebcem ali noževa konica in se ju testo ne oprime. Veliko uspeha pri peki!
11. avg 2004 13:59
Hvala lepa za recept. Bom poskusila ob prvi priliki. LP, KlavdijaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Dušeno rdeče zelje
Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo