9. apr 2011 16:48
zanna je napisal/a: |
evo da poročam
aja kako pa vložite doma pripravljene sadne kaše? jaz imam zdajle kar nekaj na pol nagnitih jabolk in jih ne morem porabit tako hitro, kompoti pa tudi ne gredo tako v promet, je jih samo sin in potem kuhana jabolka romajo v smeti. če bi pa znala kako nardit kako sadno kašo pa bi notri dala še kako drugo sadje pa dala v kozarce, da bi malo dlje počakalo, bi si mogoče pa še jaz kdaj namešala v jogurt.
zanna |
Za našo skoraj 6 mesecev staro skuhamo hrano, spasiramo, "nalijemo" v posode za ledene kocke in zmrznemo. Ko je zmrznjeno, spravimo to kašico v plastične vrečke, na katerih je vsebina jasno označena. Ena kocka je približno 35 ml. Potem kocke hrane odmrznemo in po potrebi dodamo otroške riževe kosmiče.
Začeli smo z enojnimi kašicami:
Korenček
Jabolko (s cimetom)
Sladek krompir
Kombinacije so pa:
Jabolko in hruška
Jabolko in borovnice
Hruške in borovnice
Korenček in cvetača (temu se od vsega najbolj izogiba, ker cvetača smrdi. Če dodamo piščanca s korenčkom, uživa)
Sladek krompir in belo piščančje meso in/ali teletina (zadnja porcija je imela tudi peteršilj in košček stebelne zelene, ki ju nismo dodali kašici)
Hokaido bučka in meso
Korenček in belo piščančje meso in/ali teletina
Posušen grah in špinača
Mango in banana (tega ne kuhamo in ne zamrznemo)
Jogurt sam ji je bil prekisel, zato smo ji ga zmešali s sadno čežano.
Mesni in zelenjavnim jedem dodamo čisto malo masla. Po potrebi različne kocke za en obrok kombiniramo.
Banano je prvič jedla z borovničevo in jabolčno čežano.
Mesnim kašicam dodamo sveže kuhan pretlačen krompir.
V sadne kašice smo ji dali otroške piškote, tiste, ki jih imajo za grizenje, ko jim začno rasti zobki.
Toliko zaenkrat. Moram se pohvaliti, da je v približno enem mesecu, odkar je začela jesti "pravo hrano", ni nikoli črvičilo po trebuščku. Mesnim in zelenjavnim hranam dodamo par zrnc soli, ampak niti približno ne dovolj, da bi jo mi odrastli okusili. Seveda poskrbimo, da skuhano zalogo poje v največ sedmih dneh.
Vanja