Zunanje rastline( okrasne grmovnice, posodovke, zive meje, predhisni prostor....)

kozamurnik

sporočila: 2311

19. mar 2011 5:11

Hvala za odgovor lučka, orešek bom torej pustila tak kot je, čeprav suho liste kvari izgled in popolnoma zakrije cvetove. Pinka, jaz sem par let nazaj imela daturo. Zraste zelo hitro, cvetovi so prekrasni. Moja sestra pa ima na terasi premično leseno korito z bršljanom, ki poleti služi za pregrado pred radovednimi pogledi s ceste, pozimi pa ga enostavno umakne ob zid. Prilepite kdaj pa kdaj tudi fotke, da bomo dobili ideje in veselje do cvetja tudi malo manj uspešni ljubitelji narave. murnik

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

20. mar 2011 10:50

Mi lahko prosim nekdo svetuje katero gnojilo za vrtnice naj uporabim, da mi ga ne bo pojedel pes. Ja, prav ste prebrali, že dvakrat sem ga nasula, celo pokrila z zemljo in prvič mislila, da se mi sanja, no, ta drugič mi je bilo jasno - poje ga pes in sploh mu ni nič slabo!?

lp,

vanjatajnsek

Milži  

član od: 8.6.2007

sporočila: 1427

20. mar 2011 22:44

vanjatajnsek tudi moj pes je to gnojilo,zato sem ga namočila v vodo in potem s tem zalila vrtnice.Ne vem če je isti učinek ,ampak drugače ni šlo. Milži

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

21. mar 2011 5:26

Prvič sadimo drevesa .... za začetek sem kupila sadiki češnje in višnje, sadaj sem pa v dilemi, če jih lahko že posadim na prosto glede na to, da je svetovano sajenje od aprila do maja .... vem, da je že precej toplo, ampak skrbi me bolj kakšna morebitna pozeba, saj popki z sadikic že prav lepo poganjajo ...

katjushka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17820

21. mar 2011 9:08

Seveda je pravi čas za sajenje, sploh, če adike niso kontejnerske.

rimljanka

teddy  

član od: 26.11.2007

sporočila: 130

21. mar 2011 12:14

Ali ima mogoče kdo izkušnje z razmnoževanjem lovorikovca? Ali se lahko veje potakne direknto v zemljo, ali se morajo okoreniniti v vodi? Kdaj je najprimernejši čas?

teddy

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

21. mar 2011 13:47

Lovorikovec se cisto enostavno razmnozuje s polzrelimi potaknjenci. Najbolje pozno poleti, konec avgusta ali zacetek septembra. Ne delaj predolgih potaknjencev, kakih 15, 20 cm bo dovolj, skrajsaj jim liste in posadi v loncke. Za zacetek je bolje, da so v senci, pokriti s kopreno, da se prst ne izsusi. Nekateri jih razmnozujejo tudi spomladi, marca , tako da potaknjence posadijo v zaveten prostor kar na vrt oz. na prosto. Po mojih izkusnjah pa se bolje ukoreninijo poleti. lp lučka

katjushka  

21. mar 2011 18:59

lucka52 je napisal/a:
Lovorikovec se cisto enostavno razmnozuje s polzrelimi potaknjenci. Najbolje pozno poleti, konec avgusta ali zacetek septembra. Ne delaj predolgih potaknjencev, kakih 15, 20 cm bo dovolj, skrajsaj jim liste in posadi v loncke. Za zacetek je bolje, da so v senci, pokriti s kopreno, da se prst ne izsusi.
Nekateri jih razmnozujejo tudi spomladi, marca , tako da potaknjence posadijo v zaveten prostor
kar na vrt oz. na prosto. Po mojih izkusnjah pa se bolje ukoreninijo poleti.

lp lučka

Upam, da ne bom preveč "zelena" izpadla .... kakšni pa so to polzreli podtaknjenci? 

katjushka

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

21. mar 2011 20:07

Opazam, da velikokrat uporabljate izraz PODTAKNJENCi, pa mi ni jasno zakaj. Podtikanje res ni lepa zadeva... Prav je POTAKNJENCI. Torej polzreli potaknjenci so tisti poganjki, ki so navidezno dozoreli in ki so se ze malo odebelili ter otrdeli. Od maticne rastline jih rezemo poleti. lp lučka

katjushka  

21. mar 2011 22:51

Hja, hudič je tale error v glavi glede tega D ... nebodigatreba .... če nisem pozorna se mi vedno prikrade zraven ....

No, kar se pa POTaknjencev tiče pa, ahaaaaaaaa ........ se pravi, to so tiste male rastlinice, ki rastejo poleg matične rastline ... te se naj bi kar porezale in POTaknile v zemljo? Kako pa je zalivanjem?

katjushka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti