27. jan 2011 9:35
Ibiza,
tudi jaz sem na prvem razgovoru iskreno povedala vse kar so spraševali - v kakšnem stanu sem; koliko otrok imam; kako imam urejeno varstvo; kje dela mož; kaj je po izobrazbi; kakšen delovni čas ima; kakšen avto imam; kaj delam v prostem času; kje živim- ali je moja nepremičnina; če kadim; kako prenašam stresne trenutke; zakaj menjam službo; itd..... še dobro, da me niso vprašali kakšno številko spodnjih hlač nosim!!!!
Ko sem dala skoz nekaj razgovorov sem postala bolj diplomatska, bolj pripravljena, na določena vprašanja sem odgovarjala kratko in jedrnato in občutek je bil res dober profesionalen...
Zadnji razgovor za službo pa je bil katastrofalen. Vse živo so me spraševali (3 moški), še več kot prvič in na koncu mi direktor reče, da nisem najbolj primeren kandidat od vseh tistih 200 kolikor so dobili prijav, predvsem zato, ker sem starostno nezanimiva....Halo???
Takrat se mi je pa dvignil pokrov in sem si dala duška. Kar direktno sem mu rekla, da pri mojih letih lahko vidiš takšne ali drugačne modele, eni damo nekaj nase in smo fit, drugi pa....
In kaj se je zgodilo, dal mi je prav in pogovor se je prijetno zaključil.
Odgovora nisem dobila in jih nisem smatrala za resne. Pa me čez skoraj 2 meseca pokliče, če bi prišla k njim delat in to že takoj naslednji dan... Kako se je odvila zgodba pa ni za javnost. Katastrofalno za njih, jaz pa sem šla skozi dobro šolo, da ni dobro vsemu verjet.
Zdaj spet iščem, ampak zelo previdno...