20. jan 2011 15:28
Se strinjam z Vanjo, pa v nobenem primeru ne pozabi na vaje za ogrevanje in raztezanje, tvoji udi ti bodo za to zelo hvaležni. Superge pa se kupuje glede na tip noge, jaz npr. sem nevtralec in mi ustreza večina superg, čeprav imam raje supinatorske kot pronatorske, ker toliko opore ne rabim. S supergami za trde podlage tečem povsod, za gorske teke (tek po imenu, v klance izvajam hitro hojo) pa morajo superge imeti precej več profila. Goretex ja ali ne, je tudi odvisno od tebe. Goretex lahko pomeni tudi to, da gre vsa voda noter, ven pa ne, so pa fajn, če tečeš po gozdnih poteh, ko je še rosa oziroma so mokre. Sama sem se našla v hribih, gorskem teku, trekkingi so sploh super, pa všeč so mi ultra variante, sem vzdržljive, nikakor pa ne hitre sorte. Kolo pa tudi imam, tako gorca kot trekking varianto. Kombiniranje obojega je res fajn.
Kar se pa kolen tiče, okrepi stegenske mišice in še ostale okoli, da ne bo ves pritisk na kolenih. In še nekaj, sama sem v hrib precej hitrejša ko hodim in ne takrat ko tečem.
Loni Makaroni