Pozdravljeni,
ker je med vami ogromno nadobudnih kuharjev in kahuric se obračam na vas z eno manjšo prošnjo. Skratka zadeva je takšna, da sem pred nakupom vgradne pečice. Večina novejših ima narejeno neko pihanje nad vrati - iz take reže. To pihanje je namenjeno zaščiti elementa in da so vrata pečice hladna. Pri kolegu sem videl novo pečico, kjer se to pihanje začne takoj, ko prižge pečico (Gorenjeva). V bistvu se začne pihanje tudi, če samo obrne gumb za izbiro na lučko - torej ni niti potrebno, da bi se ventilator "za zaščito pečice in elementov" prižgal. On ima nameščeno v spodnjem elementu, zato to niti ni tako moteče. Sam jo bom imel nameščeno višje, poleg tega bo pa pomivalno korito čisto v bližini, kar pomeni, da bo takrat ko bom pri pomivalnem koritu direktno pihal ta mrzel zrak (od začetka) po meni (meni v roko/ramo, moji v vrat). Ker ve kako je pri meni me je takoj opozoril, da naj si izberem tako pečico, ki bo imela vsaj neko logiko, ki bo prilagajala obrate tega ventilatorja po potrebi.
Ker v specifikacijah ne piše tega podatka, bi vas vse prosil, da sporočite kako je pri vaših pečicah to rešeno (seveda v poštev pridejo le novejše). Prosim, če mi lahko poveste zraven še proizvajalca in model. Torej kaj se zgodi pri vklopu lučke in kdaj začne pihati? Če podaste zraven še druga opažanja bom zelo vesel.
Že vnaprej hvala za odgovore in veliko kuharskih užitkov še naprej :D.
callum