Nasvet

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

tema odprta - 18. jan 2011 15:17 | ogledi: 6.920 | odgovori: 4

Pozdravljeni. Danes se na vas obračam kar z dvemi vprašanji. Moj dragi kmalu praznuje rojstni dan in rad bi malo pogostil prijatelje v službi. Narezki so že malo obrabljeni, zato bi od vas rada nasvet. Malo sem že brskala po slanih pitah. Verjetno gobova nebi prišla v poštev, ker bi morala biti topla, kako pa je s pito Loriana? Ta je verjetno tudi hladna dobra, ali mi svetujete kaj popolnoma drugega. Njegovi kolegi ponavadi počastijo s kakimi palčkami, čipsom in podobno "zdravo hrano", meni in njemu pa ti ravno ne potegne.

Drugo vprašanje pa je to: že dalj časa iščem pečene svinjske kožice, ki sem jih pred leti že kupovala, sedaj pa jih ne najdem več.

Da nebi delali reklame, bi mi mogoče na drugo vprašanje odgovorili na zasebno.

Hvala že vnaprej

mejačka

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15432

19. jan 2011 12:36

Jaz vam svetujem male prigrizke na zobotrebcih ( sir- grozdje; mocarela- češnjev paradižnik; paprika-sir; oliva-sir, vložene gobice- sir; košček šunke- paprika; ali pa tri stvari skupaj) zraven pa recimo krekerje namazane z avokadovim namazom (avokado, čebula, česen, sol, limona...), domačo pašteto, pikantnim sirnim namazom. Ali pa zgolj krožnik mešanih sirov, pomešanih z mešanmi oreški (indijski oreh, ameriški oreh, navadni oreh...) in grozdjem. Lahko pa pripravite razne kruhke z polnozrnato bageto in jih obložite po želji. Ali pa sezamove palčke ovijete z pršutom.

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

19. jan 2011 16:11

Priporočam kanapeje in obložene kruhke. Poguglaj slikice kanapejev in kruhkov in jih pripravi na tisoč načinov. Jaz sem jih za moj rd tudi naredila, uporabila sem tudi morske zadeve, kot so repki kozic, dimljen losos in kaviar in veliko različnega sira. Ti lahko slike pošljem, ali pa pogledaš na fb na mojem profilu. (piši na zasebca). Polnjena jajčka so tudi dobra varianta, pa mini burgerčki, ki se lahko jedo tudi hladni. Ali pa pica-muffini. Za desert pa malo sveže zelenjave in sadja na palčkah. Ali pa drobno pecivo ali minjoni. Vsekakor boljše od čipsa in takih nenasitnih zadevščin Yulchi -.-

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

19. jan 2011 16:44

Mini pice z različnimi nadevi, to se lahko naredi tudi hladno.

Morda kaj takšnega:

http://www.kulinarika.net/recepti/5963/predjedi/sadno-z

Ali pa narediš majnša nabodala, kot je trixi napisala, lahko kombiniraš tudi vložene slane inćune in vloženo majhno čebulico pa olivo (videla v Španiji).

Lahko narediš bučkine zvitke - tanko narezane bučke premažeš s skutnim namazom in zrolaš ter okaasiš z zobotrebecem, na katerega natakneš kos sira, grozdno jagodo, olivo, nekaj pač) in zvitke z enakim nadevom iz pršuta. Taka rdče-belo- zelena kombiancija je lepa tudi na pogled.

V rezine kuhane šunke nadevaš francosko ali riževo solato in malo okrasiš.

Ali pa to narežeš na kocke:

http://www.kulinarika.net/recepti/5706/predjedi/lososov

je pa seveda odvisno od tega, koliko truda in denarja ste pripravljeni namenit za to pogostitev.

Aja, evo ti dela seznama, sem ga nedavno pošiljala naokoli:

Hladne predjedi

roastbef, naložen v obliki cveta, prelit s sokom, ki je nastal med pečenjem-

zvitki iz rostbifa in špargljev-

lososovi zvitki s smetanovim hrenom-

bučkini zvitki s sirom in sušenimi paradižniki (ali z zeliščno skuto, ali z gorgonzolo)-

zvitki iz pršuta (rezine pršuta s tanko plastjo skute, okrašeno z olivo ali grozdno jagodo in sirom)-

sušene marelice, ovite v slanino, enako suhe slive; lahko je ovito tudi v pršut; se ogreje v pečici-

kumare, polnjene z zeliščno skuto,narezano na koleščke-

solata iz ajdove kaše-

solata s kus kusom in zelenjavo-

lignji v solati-

stekleni rezanci z rakci in perutnino v solati-

mešana morska solata-

zeleni rezanci z morskimi sadeži-

lososov zloženec (recept je v bazi - če želiš kot finger food, ga narežeš na kocke in daš v papirnate košarice-

sirova plošča, okrašena z orehi, olivami in grozdjem-

mocarela, narezana na kolobarje, med rezinami paradižnika, okrašeno z baziliko-

zeljni zvitek-

marinirana škarpena-

mariniran mlad sir z olivami-

pastetke (skledice iz listnatega testa) z različnimi nadevi-krofki z različnimi nadevi (paljeno testo ,kot za princeske, le da so nadevi slani)-

pršut z melono-

goveji pršut z mladim sirom-

čolnički - liste belgijskega radiča napolnimo s skutno peno-

meso in zelenjava v aspiku-

tacosi z mletim mesom in zelenjavo-

tortilje s fižolovim nadevom in sirom- tortelini s tunino v solati (preliv iz majoneze, jogurta in s kaprami)-

zatar (prepražena sezamova semena, pomešana s sušenim origanom ali majaronom, doda se sol in poper - zraven sodi skodelica olivnega olja; v to se pomoči kos kruha in potem v mešanico s sezamom ter poje)-

roladice iz šunke, nadevi pa skutni ali francoska solata, rižev nadev-

riževa solata (eksotična, postrežeš v polovici ananasa)-

piščančje perutnice v provansalski marinadi

Temo je spremenil(a) mamamia dne 26. dec 2008 22:09:11

mamamia

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

20. jan 2011 8:56

Lepo se zahvaljujem za vse predloge, tudi tiste poslane na zasebno, zelo ste se potrudili in v ožjem izboru že imam par zadev. Lep dan še naprej vsem vam.

mejačka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti