Živjo. Potrebujem nasvet. Včeraj zvečer sem skuhala segedi
Ines22
Živjo. Potrebujem nasvet. Včeraj zvečer sem skuhala segedi
Ines22
11. jan 2011 11:35
Se mi zdi, da se najboljša finta v takih primerih imenuje palačinke!
Sergej
11. jan 2011 11:37
Jaz v takih primerih (in tudi, če presolim), dam nekaj zajemalk jedi na cedilko, vse splahnem pod tekočo vodo, vrnem v posodo in potem dodelam, da ima jed spet nek okus. Preverjeno deluje.
Mamamia
mamamia
11. jan 2011 11:40
Težko bo. Blažiti preslano jed je enostavno pekoče pa... jaz bi dodala kislo zelje in premešala.
Če je preslano jaz si pomagam ali s sladko smetano ali z maslom. Morda bi v segedin poleg zelja poskusila dodati malo masla? Ali pa dodaš kakšen krompir pa bo krompirjev segedin...
Nikoli ne reci nikoli
11. jan 2011 11:46
Hvala vsem za odgovore. Super ste. Kislo zelje je že notri. Bom sprobala sprati z vodo, pa z maslom ... otroci bodo pa itaq najbolj veseli Sergejeve ideje )) Ines22
11. jan 2011 11:51
Če so preveč pekoče eksotične jedi (indijska, kitajska kuhinja) lahko dodamo jogurt, kislo smetano ali kokosovo mleko - res pa da k segedinu to ravno ne gre zraven. V nedeljo sta poptvjevska kuharja imela kar nekaj predlogov za palačinke! :) fotografka
11. jan 2011 11:52
Dodaj sladko (ali kislo) smetano. Deluje, pa še dobro je. :) s0ncek*
11. jan 2011 12:32
Fotografka, smo tako sprobali palačinke po nedeljski oddaji - orehove z vinskim šodojem. Kislo smetano bom pa itaq dodala, pa se vseeno bojim, da bo fejst peklo. I. Ines22
11. jan 2011 15:40
fotografka je napisal/a: |
kislo smetano ali kokosovo mleko - res pa da k segedinu to ravno ne gre zraven. |
Moja tašča je redno delala segedinar s kislo smetano. Je bil prav dober, moram reči.
Vanja
11. jan 2011 16:17
Jaz dam v segedin tudi kislo smetano, ki mi je ful dobro. Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/
11. jan 2011 16:54
Meni se zdi kisla smetana obvezen dodatek k segedinu, ampak potem, ko je že na krožniku. V indijskih restavracijah ob pekoči jedi pogosto ponudijo jogurt ali lassi (osvežujoča pijača iz jogurta, vode, raznih začimb in/ali zelišč in/ali sadja). Sicer se pa konkretno v tej temi še najbolj strinjam s Sergejem C., otroci imajo namreč ostrejši okus za pekoče, grenko in slano (zato tudi tolikokrat štrajkajo glede brokolija, brstičnega ohrovta, špinače in podobne zdrave hrane - njim se zdi res ogabno zanič tisto, kar nas odrasle samo prijetno požgečka). lp, proximaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jernejeva sadna torta s smetano
Zdrobovi ocvrtki s pomakami